Shock!

július 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Spock's Beard: Neal Morse is besegített két új szerzeménybe

Brief Nocturnes And Dreamless Sleep címmel jelenik meg hamarosan a Spock's Beard új, sorrendben tizenegyedik stúdiólemeze, amely az első lesz az Enchant frontember Ted Leonarddal a mikrofonnál és Jimmy Keegannel a dobok mögött. A progresszív rockerek ismét az InsideOutnál dolgoznak.

Az új Spock's Beard album a 2010-es X lemezt követi a sorban, és több szempontból is mérföldkő a zenekar karrierjében. A legfontosabbat ezek közül a személyi változások jelentik, hiszen a dobos/énekes Nick D'Virgilio 2011 második felében személyes okokból és egyéb elkötelezettségek miatt távozott a zenekarból. Az új dalokat így már az Enchantből ismert Ted Leonard énekelte fel, a dobos pedig Jimmy Keegan, akit az élő koncertekről régóta ismerhetnek a Spock's Beard rajongók, a lemezeken azonban eddig csak háttérvokálok erejéig szerepelt. Alan Morse gitáros, Ryo Okumoto billentyűs és Dave Meros basszer/billentyűs státusza természetesen változatlan. A lemez producere Alan Morse mellett Rich Mouser és John Boegehold volt.

További érdekesség, hogy két dalt is írt egykori kollégáival Neal Morse, aki 2002-ben hagyta ott a fedélzetet. „Al és Neal testvérek, és természetesen rendszeresen kommunikálnak egymással", mondja a nem is annyira meglepő fejleményről Meros. „Amikor egyszer beszéltek, Al elmondta Nealről, milyen ötleteken dolgozik, Neal pedig azt válaszolta, szívesen segítene. Így aztán Al leutazott Nashville-be, ahol most a tesója él, és közösen befejezték a két témát."

A lemez kiadója ismét az InsideOut lesz, a pontos megjelenés időpontja és a turnédátumok hamarosan kiderülnek.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.