Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Spock's Beard: Neal Morse is besegített két új szerzeménybe

Brief Nocturnes And Dreamless Sleep címmel jelenik meg hamarosan a Spock's Beard új, sorrendben tizenegyedik stúdiólemeze, amely az első lesz az Enchant frontember Ted Leonarddal a mikrofonnál és Jimmy Keegannel a dobok mögött. A progresszív rockerek ismét az InsideOutnál dolgoznak.

Az új Spock's Beard album a 2010-es X lemezt követi a sorban, és több szempontból is mérföldkő a zenekar karrierjében. A legfontosabbat ezek közül a személyi változások jelentik, hiszen a dobos/énekes Nick D'Virgilio 2011 második felében személyes okokból és egyéb elkötelezettségek miatt távozott a zenekarból. Az új dalokat így már az Enchantből ismert Ted Leonard énekelte fel, a dobos pedig Jimmy Keegan, akit az élő koncertekről régóta ismerhetnek a Spock's Beard rajongók, a lemezeken azonban eddig csak háttérvokálok erejéig szerepelt. Alan Morse gitáros, Ryo Okumoto billentyűs és Dave Meros basszer/billentyűs státusza természetesen változatlan. A lemez producere Alan Morse mellett Rich Mouser és John Boegehold volt.

További érdekesség, hogy két dalt is írt egykori kollégáival Neal Morse, aki 2002-ben hagyta ott a fedélzetet. „Al és Neal testvérek, és természetesen rendszeresen kommunikálnak egymással", mondja a nem is annyira meglepő fejleményről Meros. „Amikor egyszer beszéltek, Al elmondta Nealről, milyen ötleteken dolgozik, Neal pedig azt válaszolta, szívesen segítene. Így aztán Al leutazott Nashville-be, ahol most a tesója él, és közösen befejezték a két témát."

A lemez kiadója ismét az InsideOut lesz, a pontos megjelenés időpontja és a turnédátumok hamarosan kiderülnek.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.