Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Soto Malmsteenről: „Miért akarna olyan rettenetes napszámosokat alkalmazni, mint Ripper, Joe vagy én?”

0728jssymMint várható volt, különösebben nem értékelik Yngwie Malmsteen volt énekesei, milyen indokkal magyarázta a gitáros egy friss interjúban, hogy többé sosem dolgozik majd önálló vokalistával. Jeff Scott Soto szerint a nyilatkozat egyszerre komikus és szomorú.

Nálunk is elég nagyot ment a héten Yngwie Malmsteen Metal Waninak adott interjúja, amelyben a gitáros kifejtette: az énekesek csak magukkal vannak elfoglalva, és úgysem volt semmiféle kreatív szerepük a zenekarában, így a jövőben biztosan nem dolgozik majd olyan figurákkal, mint a riporter kérdésében megnevezett Jeff Scott Soto, Joe Lynn Turner vagy Tim „Ripper" Owens. Nem meglepő, hogy az érintettek kissé másképp látják a kérdést...

„Istenem, ez egy mesés nyilatkozat!", írta a Facebookon JSS, miután eljutott hozzá a beszélgetés leirata. „Nem mondhatom, hogy hibáztatom őt: az énekesi képességei az elmúlt két évtizedben legalább 0,05-szorosukra fejlődtek, szóval miért is akarna olyan rettenetes napszámosokat alkalmazni, mint Ripper, Joe vagy én? Hogy aztán utána az egóinkkal kelljen hadakoznia, amikor esetleg hallani akarjuk magunkat a színpadon a Marshall-kavalkádban, netán időben – vagy úgy általában – meg szeretnénk kapni a nyomorúságos fizetésünket... Netán az volt a gond, hogy szerettünk volna összehaverkodni vele? Csak így tovább, Sing-vay, megy ez neked! Mellékesen pedig csak annyit jegyeznék meg, hogy az I'll See The Light, Tonight szövegének háromnegyedét és az énekdallamok felét, valamint a Caught In The Middle és a Don't Let it End teljes szövegét én írtam – a cím utóbbinál tényleg tőle jött, és emiatt 50 százalékos szerzői jogdíjat kapott –, az On The Run Againnél pedig minden tőlem származott, a címet is beleértve. Vagyis MINDENT ő írt. De még így is el kell ismernetek: elég meggyőző volt, ahogy egy Puerto Ricó-i előadta ott magát vikingként, nem?"

Jeff később a kommentekben hozzátette: valójában egyáltalán nem sértődött meg Yngwie állításain. „Inkább komikusnak és szomorúnak találom ezeket. Ha sértett vagy dühös lennék vele szemben, akkor az elmúlt három évtizedben bizonyára negatívan nyilatkozom a vele töltött időmről. De valójában az volt ott a szerény kezdete számomra mindannak, amiből aztán egy egészen hihetetlen karrier fejlődött ki. Innentől fogva is csak az igazat mondom majd azokról az évekről: hogy mennyire pozitív és fontos indulást jelentettek számomra. Tökéletesen megmutatták ugyanis, hogyan NEM szabad dolgozni, ha esetleg olyan szerencsém lenne, hogy majd egyszer ebből élhetek."

Tim „Ripper" Owens röviden, de igen velősen reagált Malmsteen kijelentéseire: „Biztos azért mondja ezt, mert mind kiléptünk. Hahaha. Bla-bla-bla. Lelje hát akkor örömét az éneklésben!" Ugyan név szerint semmilyen formában nem került elő a cikkben, bejelentkezett a témában Mats Levén is az ex-énekesek közül. „Csak kicsit korrigálni szeretném Yngwie-t: nem egyedül írta az összes anyagát. A Facing The Animal lemez anyaga nagyjából 35 százalékban tőlem érkezett. Biztos vagyok benne, hogy Jeff, Joe, Göran és Mike ugyanígy társszerző volt nála több dalban is. Viszont meggyőződésem, hogy miután 1998-ban távoztam a zenekarából, többé-kevésbé tényleg száz százalékig ő írta a lemezeit."

 

Hozzászólások 

 
+8 #2 99 2017-07-28 15:47
Malmsteen tipikusan az a fajta ember aki egymaga szeretne lenni a zenekar magja,agya stb-je.....képtelen elvisleni ez az ember h valaki ír egy dalt vagy akármit a lemezére....bár nem akarok fasz lenni de a mostani cuccait hallgatva azt kell h mondjam már senkit nem érdekel aza tekerés amit nyomat....lehet pont ettől fél...valaki ír egy normális dalt a lemezére ami nem az övé....
Idézet
 
 
+11 #1 Anon Ymus 2017-07-28 10:22
Ripper-ről nekem mindig is az jött le, hogy egy két lábbal a földön járó, teljesen szolid, normális arc, sosem éreztem rajta, hogy elszállt volna, pedig lett volna mire. Mégiscsak a világ egyik legjobb rock/metal zenekarában pótolta a világ egyik legjobb énekesét, és még csak szégyent sem vallott, sőt. A többi szóban forgó dalnokról nem sokat tudok, de hogy Malmsteen-nek vele mi baja lehetett, számomra rejtély. Aztán az is elképzelhető, hogy csupán egy kalap alá vette az elődökkel a rossz tapasztalatai alapján... már ha tényleg valósak voltak azok a tapasztalatok, és nem csak az ő fura, sokak szerint összeférhetetle n személyiségének volt köszönhető ez a kialakult nézet.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.