Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Soha többé nem akar énekest a zenekarába Yngwie Malmsteen

Yngwie Malmsteent sok dolog miatt éri sok bírálat, ám szinte a maestro minden híve egyetért abban többé-kevésbé, hogy nem neki kellene énekelnie a saját lemezein, legalábbis nem kizárólagosan. Ő azonban másképp látja ezt…

Se szeri, se száma azoknak a kiváló énekeseknek, akik az elmúlt bő három évtizedben megfordultak Yngwie Malmsteen zenekarában, ám a jelek szerint további nagy nevek már nem bukkannak majd fel a mester oldalán. Yngwie, aki utóbbi lemezein már maga énekelt, egy friss interjúban most elmondta: a jövőben nem kíván önálló vokalistákat alkalmazni.

„Valójában nem”, felelte a gitáros a Metal Waninak, amikor arról kérdezték, nyitott lenne-e egy újabb kollaborációra olyan énekesekkel, mint Jeff Scott Soto, Joe Lynn Turner vagy Tim Owens. „Először is, roppant kényelmes, hogy én énekelek. Másodszor, ha írsz egy dalt, és valaki más énekli el neked, az mindenképpen egyfajta törést okoz. Van ebben valamiféle hamisság. Mindig mindent én írtam. Én írtam az összes szöveget, az összes énekdallamot, csak valaki más énekelte el ezeket. Számomra az éneklés nem tér el a basszusgitározástól vagy a billentyűzéstől: az énekes sem fontosabb a többi zenésznél. De ők általában sajnos a jelek szerint úgy gondolják, hogy fontosabbak. Elegem volt abból, hogy csak magukkal foglalkoznak, és abszolút ellene is vagyok az ilyesminek. Nem bírom az ilyesmit, nem bírom az ilyen embereket. Soha többé nem akarok csinálni semmit efféle arcokkal.”

 

Hozzászólások 

 
+1 #9 Ford Fiesta 2017-07-26 19:57
Ez is elitta már az agyát. Ha egyáltalán volt.
Idézet
 
 
+6 #8 lambertkoma 2017-07-26 13:20
Talán ha Axl bejeltnkezne
Idézet
 
 
+6 #7 Tulus 2017-07-25 18:48
Ez egy fasz... Úgy látszik, túl sok mostanában a kisrakéta, meg a koccintós....

"Elegem volt abból, hogy csak magukkal foglalkoznak"

Megszólalt a gödörből a lyuk.... -.-
Idézet
 
 
+5 #6 19EmpEroR75 2017-07-25 17:09
Idézet - Codename333:
ebbe meg mi ütött?....am Yngwie...az egyetlen hamisság itt a hangodban van :D
eszmélelten ez a pofa....képtelen még csak annyit is elviselni hogy valami értelmes ember énekelje fel a dalait mert attól talán még hallgathatóbbak lennék egy fokkal :D....már nem azért de ehhez a nagy archoz mostanában nagyon passzol az amit csinál....az meg külön poénos h pont ő állítja más emberekről h csak magukkal foglalkoznak vagy fontosabbak....

Azt még valahol megértem és elfogadom, hogy az olyan dalszerzők, mint ő, akik nem zenekarban gondolkodnak, és mindent, minden hangszerre megírnak, így az énektémákat is, ki van akadva, ha nem azt hallja vissza, amit a fejében hall. Eddig rendben is lenne. De szerintem itt már rég nem erről van szó. Azt kötve hiszem, hogy ennyi idő alatt nem talál olyan társakat, akik kellő alázattal az előre megírt témáit feljátsszák/feléneklik (azt megint hagyjuk, hogy az utóbbi kb. 10-15 évben hogyan laposodik el egyre jobban a zenéje, és hogyan veszik ki belőle a zseni, mert ez tényleg ízlés kérdése).
"Elegem volt abból, hogy csak magukkal foglalkoznak, és abszolút ellene is vagyok az ilyesminek" - azt hiszem, a probléma gyökere ebben a mondatban keresendő. Szerintem neki tényleg semmi szüksége vendégzenészekr e. Pontosan el van azzal az egyetlen emberrel, akivel együtt tud dolgozni.
Idézet
 
 
+2 #5 queensryche999 2017-07-25 16:52
Pedig a magyarázata teljesen logikus, könnyen elfogadható. Egyébként a többség szerintem már rég az életművéért hallgatja Yngwie-t, nem az aktuális lemezekért. Utóbbiak - számomra legalábbis - már nem sok vizet zavarnak.

Amúgy nem volt rossz az öreg orgánuma, az ilyen dolgaira mai napig elismerően bólintok:

www.youtube.com/watch?v=-nsujwT7AKI

Nem kell "nagyot énekelni" akarni, ennyi az egész. :)
Idézet
 
 
+6 #4 Levike 2017-07-25 16:42
Egyébként az utóbbi lemeze simán lehetne a Facing óta a legjobb, ha nem ő énekelne. Nem mondom, hogy rosszul danól a srác teljesen, de azért érezni, hogy vannak a témákban kiaknázatlan lehetőségek khm..
Idézet
 
 
+8 #3 Codename333 2017-07-25 15:23
ebbe meg mi ütött?....am Yngwie...az egyetlen hamisság itt a hangodban van :D
eszmélelten ez a pofa....képtelen még csak annyit is elviselni hogy valami értelmes ember énekelje fel a dalait mert attól talán még hallgathatóbbak lennék egy fokkal :D....már nem azért de ehhez a nagy archoz mostanában nagyon passzol az amit csinál....az meg külön poénos h pont ő állítja más emberekről h csak magukkal foglalkoznak vagy fontosabbak....
Idézet
 
 
+5 #2 19EmpEroR75 2017-07-25 14:59
Chris92: de miért? Évek óta ugyanezeket nyilatkozza. A különbség annyi, hogy akkor még nem sikerült meggyőznie magát arról, hogy neki kéne énekelnie az albumain. :D
Idézet
 
 
+18 #1 Chris92 2017-07-25 14:50
"De ők általában sajnos a jelek szerint úgy gondolják, hogy fontosabbak. Elegem volt abból, hogy csak magukkal foglalkoznak, és abszolút ellene is vagyok az ilyesminek. Nem bírom az ilyesmit, nem bírom az ilyen embereket. Soha többé nem akarok csinálni semmit efféle arcokkal.”

Na ez most alaposan kibaszta az iróniamérőmet. :DDD
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.