Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sötét adrenalinlöket: súlyos riffekkel tér vissza a Lacuna Coil

Január 24-én kerül a boltokba a Lacuna Coil új nagylemeze, a Dark Adrenaline, amit súlyosabbnak ígérnek az olasz gót/dark metalosok, mint az előző néhány produkciójukat. Cristina Scabbiáék októberben már turnéznak is Nyugat-Európában.

„Egyszerűen imádom ezt a lemezt", mondja az albumról Cristina Scabbia énekesnő. „Úgy érzem, a legjobb anyag, amit valaha készítettünk, ami tényleg elkapja a Lacuna Coil lényegét, és megmutatja, kik is vagyunk valójában. Az atmoszféra számos old school rajongót tesz majd nagyon boldoggá, az újabbak pedig a vibráló energiát és a nótákban áramló sötét vért imádják majd benne. Tényleg úgy gondolom, hogy ez a sötét adrenalin mindenkit felébreszt majd..." Cristina korábban a Terrorizernek azt nyilatkozta, a lemez mindenképpen súlyosabb és sötétebb az utóbbi Lacuna Coil műveknél, de ugyanakkor természetesen benne van a bandára olyannyira jellemző melankolikusság is.

„Elég változatos az anyag", mondta a Revolver magazinnak a banda másik énekese, Andrea Ferro. „Egyes dalok igen súlyosak nagyon erőteljes groove-okkal és gyilkos riffekkel, de akadnak sötétebb lüktetésű témák is a tradicionális stílusunkban, más szerzemények pedig himnikusabbak ezeknél. Szerintem nagyszerű rock- és metal dalok gyűltek össze erre az albumra. Legutóbb inkább kísérletezősre vettük a figurát, amiből sokat tanultunk azt illetően is, mi is valójában a hangzásunk lényege. Soha nem ismételjük meg kétszer ugyanazt az anyagot, és ez most is áll majd."

Az ismét Don Gilmore producerrel (Pearl Jam, Linkin Park, Bullet For My Valentine) készített lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Trip The Darkness
02. Against You
03. Kill The Light
04. Give Me Something More
05. Upsidedown
06. End Of Time
07. I Don't Believe In Tomorrow
08. Intoxicated
09. The Army Inside
10. Losing My Religion
11. Fire
12. My Spirit

Az első single, a Trip The Darkness október 17-én kerül ki a netre, a zenekar pedig már a hónap végén turnéra indul. Egyelőre csak olasz és brit állomásokat kötöttek le, de a lemez megjelenését követően nyilván alaposabb folytatás következik majd.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.