Shock!

június 22.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Sosem másztunk bele a szimfonikus-nagyzenekaros vonalba, de most úgy gondoltuk: miért is ne?”

Új dallal jelentkezett az Amaranthe. A hamarosan érkező Catalyst album egyben az új énekes, Mikael Sehlin bemutatkozásaként is szolgál.

0628amaranthe

A Damnation Flame című single-t mutatta be nyár elején először a jövő év elején érkező The Catalyst lemezről a svéd Amaranthe. „A Damnation Flame számos tekintetben úttörő jellegű a zenekar életében – mondja Olof Mörck gitáros. – Ez az első Amaranthe-dal szimfonikus elemekkel, és ezt már régóta meg akartuk valósítani, a sötét, vámpíros tematika pedig tökéletesen passzol ehhez a dallamos metálhoz. Emellett itt mutatkozik be az új énekesünk, Mikael Sehlin, akinek minden adottsága megvan hozzá, hogy csatlakozzon az Amaranthe felállásához. Sokoldalúsága, zeneisége teljessé teszi és megerősíti az Amaranthe vízióját az új albumot és összességében a jövőnket illetően.”

Mindez a lemez esetében is újdonságokat hoz. „Mindannyiunkban felmerült, hogy nem mentünk-e túl messzire ezzel a lemezzel, de aztán rájöttem, hogy valójában mindig is ilyenek voltunk. De tény, hogy a The Catalysten színpadiasabbak vagyunk, mint valaha. Azelőtt igazából sosem másztunk bele a szimfonikus-nagyzenekaros vonalba, de most úgy gondoltuk: miért is ne? Hiszen megtehetjük! Annyi volt a lényeg, hogy figyelmen kívül hagytunk minden határt, és valami még kalandosabb dologban gondolkodtunk.”

amaranthe_cA február 23-án megjelenő The Catalystre az alábbi dalok kerülnek:

01. The Catalyst
02. Insatiable
03. Damnation Flame
04. Liberated
05. Re-Vision
06. Interference
07. Stay a Little While
08. Ecstasy
09. Breaking the Waves
10. Outer Dimensions
11. Resistance
12. Find Life

A csapat most az Outer Dimensionst mutatta be az albumról. Legutóbbi nagylemezük 2020-ban jött ki Manifest címmel. Az Amaranthe a Catalyst turnéján is érinti Magyarországot: március 8-án a Barba Negrában játszanak a Dragonforce és az Infected Rain társaságában. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.