Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Sok-sok éve nem beszéltünk már, és nincs is miről beszélnünk”

1018trampMaybe Tomorrow címmel jelent meg év elején Mike Tramp új szólólemeze, és a White Lion volt frontembere jelenleg egy box set megjelentetésére készül. Vito Brattával azonban biztosan nem fog együtt zenélni…

Noha Mike Tramp rég maga mögött hagyta a White Liont, természetesen nincs interjú, amelyben nem merülne fel a csapat újonnani összehozatalának esélye. „Igazából az a helyzet, hogy semmiképpen sem játszanék Vito Brattával”, szögezte le az énekes a Rock Talk With Mitch Lafon podcastben. „Sok-sok éve nem beszéltünk már, és nincs is miről beszélnünk. Semmivel sem tud előállni, így aztán hagyom őt, hadd nyugodjon békében. Nincs rá szükségem, nem kell visszatérnem a múltba, és az akkori dolgokat csinálnom. A Band Of Brothers zenekarommal rengeteg White Lion-dalt játszunk modern változatban, és a rajongóknak tetszenek is, mert érzik, hogy valós, és értik, hogy Mike Tramp áll a színpadon – a White Lion dalszerzői csapatának egyik fele, aki 2017-es módon adja elő a nótákat. És ennek még értelme is van. Vagyis Mike Tramp nem a White Lion. Mára végre eljutottam arra a pontra, amikor nagyon szeretem és élvezem játszani ezeket a dalokat, mert teljesen természetesen jönnek belőlem ott, ahol most tartok. Ez itt most nem a zenekar egy felmelegített változata a basszusgitárossal meg a logóval.”

Tramp szerint igazából régen sem voltak olyan nagy barátok a zenekar feloszlása óta remeteéletet élő Brattával. „Valójában én magam sem tudom, mi volt annyira különleges a Vito és közöttem lévő zenei összhangban, de ha összehasonlítod a zenénket a ’80-as években a versenytársainknak nevezhető csapatokéval, hallod, amit a rajongók is mondani szoktak: hogy a White Lionnak megvolt a saját helye. Nem hinném, hogy a Warrant vagy a Ratt mellé lehetne tenni bennünket. Nekik is megvolt a maguk helye. Csak a haj meg a kinézet miatt mindnyájunkat egy skatulyába helyeztek. Vito Bratta és Mike Tramp ugyanakkor nem voltak barátok, leszámítva, hogy egy zenekarban játszottunk. A dalszerzést leszámítva semmi közös nem volt bennünk: leültünk, és egymásra néztünk, majdnem, mint két sakkjátékos, vagy valami ilyesmi. De amikor elkészült az adott dal, Vito hazament, én meg belekóstoltam a való világba, és megosztottam az életemet másokkal. Motoroztam a Harley-mmal, baseballoztam, akármi… Szóval semmi, de tényleg semmi közös nem volt bennünk azt leszámítva, hogy pontosan tudtuk, mikor írtunk közösen egy nagyszerű dalt.”

A négy sikerlemezt kiadott White Lion 1991-ben oszlott fel, és ugyan Tramp a 2000-es években többször is megpróbálta ismét összehozni a zenekart, Bratta sosem állt kötélnek. Az énekes 2008-ban más tagsággal kiadott egy Return Of The Pride című albumot ezen a néven, ám végül – javarészt a gitáros tiltakozása okán, ám valamennyire saját lelkiismerete miatt is – pontot tett a sztori végére, és ma már elhibázott húzásként emlegeti a név akkori felélesztését. Tramp új box setje december 1-jén jelenik meg This & That (But A Whole Lot More) címmel, és az ehhez írt egyik új dal, a Work It All Out alább meghallgatható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.