Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Soha többé nem készülnek már klasszikus rocklemezek”

Azt eddig is tudtuk, hogy az egykori White Lion frontember, Mike Tramp már végérvényesen lemondott zenekara feltámasztásáról, egy friss interjúban azonban azt is kifejtette, hogy a klasszikus rockzenének is vége. Tramp szerint a mai zeneipar a dinoszauruszokat tartja életben, és azokra épít.

„Rengetegen elfelejtik, hogy olyan pályafutás már soha senkinek nem fog megadatni, mint azoknak az előadóknak, akiket manapság klasszikus rockként emlegetünk”, fejtette ki Tramp a Hot Metalnak adott interjújában. „Soha többé nem készülnek már klasszikus rocklemezek, ennek vége szakadt 1991-ben. Egyetlen zenekartól sem várható olyan nagy, hatalmas lemez, ami aztán tovább él, egyszerűen nem létezik ilyesmi. A klasszikus rock a ’60-as, a ’70-es és a ’80-as évekhez tartozik. A valóságban a dinoszauruszokat tartjuk életben, annak ellenére, hogy a bőrük egyre jobban hámlik, és egyre visszeresebb. Ami a jövőben várható, az ma itt van, aztán még ugyanaznap eltűnik.”

Tramp ebben az interjúban is megerősítette, amit nemrég már elmondott: soha többé nem várható új White Lion album semmilyen felállásban, hibának tartja, hogy 2008-ban kiadott egy Return Of The Pride című albumot ezen a néven, és továbbra sem tud semmi pozitívumról beszámolni egykori szerzőtársával, Vito Bratta gitárossal ápolt kapcsolatáról. „Nem hinném, hogy Vito multimilliomos lenne… Az ember 1991 óta nem állt színpadon, nem írt vagy rögzített egyetlen dalt vagy adott akár egyetlen interjút sem, mióta feloszlottunk. Nem is igazán tudok mit mondani a hozzáállásáról. Ő úgy döntött, ezt csinálja. Én inkább az életet választom. De nem veszek fel soha többé semmilyen új anyagot White Lion vagy Freak Of Nature néven, csakis arról lehet szó, hogy játszom ma is a klasszikus dalokat. Nagy különbség van azt illetően, hogy felmész a színpadra, ahol régi White Lion nótákat nyomsz, illetve hogy ugyanezt újakkal teszed. A White Lion ugyanis ezekben már nincs benne, mert a hangzásunk Vito Bratta és Mike Tramp közös munkájából jött létre. Ezen nem lehet változtatni, és soha többé nem fogunk közösen dolgozni.”

Tramp hamarosan új szólóalbummal jelentkezik, amelynek megjelenését a tervek szerint akusztikus klubturné követi majd Európában és Észak-Amerikában.

 

Hozzászólások 

 
+4 #2 Draveczki-Ury Ádám 2012-12-30 12:12
A Return Of The Pride szerintem tök jó lemez volt, nekem senki sem hiányzott onnan. Simán el tudtam volna fogadni White Lion néven a folytatást, kár, hogy így alakult.

Tramp 2002-es wigwamos koncertje pedig baromi jó volt, én is nagyon örülnék, ha elhoznák megint Magyarországra.
Idézet
 
 
+5 #1 Joel Simoni 2012-12-30 12:05
Mike Tramp annak idején pedig nagyon hitt ebben az új White Lion felállásban. Élőben nem is voltak rosszak. Kíváncsi lennék, hogy alakult volna a történet, ha nem mondják le 2009-ben az amerikai Poison turnét, amit végül is Vito fúrt meg a névhasználat miatt, és fenyegetőzött perrel.

Persze azt is megértem, hogy ha valakinek nem volt szimpatikus a Tramp's White Lion, vagy később a Return of the Pride-os White Lion, mert az igazi WL-t mindig is Tramp/Bratta/Lomenzo/D'Angelo féle csapat jelentette.

Ezek után már csak 1 dolgot szeretnék, valaki hozza el Mike Tramp-et szólóban Budapestre...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.