Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

SikTh: jön az új lemez, az első dalt máris bemutatták

Május 26-án új nagylemezzel jelentkezik a SikTh. A csapatnak ez lesz az első teljes albuma a 2006-is Death Of A Dead Day óta, és No Wishbones címmel máris meghallgatható róla egy dal.

0212sikth

A Trivummal indul turnéra a napokban a brit SikTh, akik egy hosszabb inaktív periódus után néhány éve aktivizálták újra magukat, és 2015 végén már kihoztak egy Opacities című EP-t. A turné beharangozásaként a zenekar most bemutatott egy No Wishbones című dalt, amely már a május végén megjelenő új nagylemezen szerepel majd. Cím egyelőre még nincs, de a banda 2006-ban adott ki utoljára teljes hosszúságú albumot, vagyis mindenképpen fontos esemény lesz majd a megjelenés. „Szerintem a régi és az új SikTh-rajongók egyaránt szeretni fogják ezt a dalt, mert hangszeres szempontból és énekileg egyaránt sok összetett dolgot rejt, és jól egyesül benne az extrém meg a dallamos oldalunk”, mondja Mikee Goodman énekes. „Magát a dalt az inspirálta, hogy rengeteg helyen megfordultunk már a világban, és láttuk, micsoda elképesztő szegénységben élnek egyesek, miközben mások hihetetlenül gazdagok. Nagyon megérintett ez a dolog, de maga a szám csak egy reakció, pusztán megfigyelőként írok a szövegben a témáról.”

Az anyag a Snapper kiadó új labeljénél, a Millennium Nightnál jön majd ki, és részben Goodman stúdiójában, részben az Iron Maiden gitárosa, Adrian Smith R&R Studios komplexumában rögzítették. Mint emlékezetes, Mikee és Adrian pár éve egy Primal Rock Rebellion nevű közös projektben zenéltek együtt. Maga a SikTh pedig majdnem eredeti felállásában dolgozik, vagyis Goodman és Dan Weller gitáros mellett Dan Foord dobos, Graham Pinney gitáros és James Leach basszer is részt vesz a mostani aktivitásokban. Az egyetlen csere a második énekesi pozícióban történt, ahol Justin Hill helyét Joe Rosser vette át.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.