Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Sikerült megfelelően elkapnunk a Sorcerer lényegét, és új szintre juttattuk a dalokat”

0313sorcererOktóber 20-án második nagylemezével jelentkezik a Sorcerer. A svéd doomsterektől máris meghallgató a harmadik friss szerzemény a The Crowning Of The Fire King című albumról.

A svéd Sorcerer eredetileg a '80-as évek végén alakult, és az epikus doom-vonal egyik első képviselője volt Európában a Candlemass után. A banda annak idején két kazettaalbumot jelentetett meg, de 1992-ben feloszlottak, és a tagok később más csapatokban próbáltak szerencsét: a legismertebb közülük minden bizonnyal Johnny Hagel basszusgitáros lett, aki a Tiamatban és a Sundownban is játszott, Anders Egberg énekes pedig többek között a Lion's Share-ben, a Twilightban és a Section A-ben bizonyított. A zenekar 2010 környékén jött ismét össze, és 2013-ban végre elkészült első tényleges lemezük is In The Shadow Of The Inverted Cross címmel, Jens Bogren közreműködésével. Az album kritikai fogadtatása igen kedvezőnek bizonyult, holnap pedig megérkezik a folytatás is, ismét a Metal Blade-nél. „Egy intenzív, változatos lemezt akartunk elkészíteni, olyat, amit mi magunk is szívesen hallgatnánk", mondja a csapat. „A The Crowning Of The Fire King messze az eddigi legjobb albumunk, tele izmos, erőteljes és doomos számokkal. Sikerült megfelelően elkapnunk a Sorcerer lényegét, és új szintre juttattuk a dalokat."

sorcerer_cA dallista az alábbi lesz:

01. Sirens
02. Ship Of Doom
03. Abandoned By The Gods
04. The Devil's Incubus
05. Nattvaka
06. Crimson Cross
07. The Crowning Of The Fire King
08. Unbearable Sorrow

A The Crowning Of The Fire King albumot session-jelleggel Lars Sköld (Tiamat, Avatarium) dobolta fel a zenei nézeteltérések miatt távozott Robert Iversen helyett, de a felállás ezt leszámítva változatlan: Hagel mellett Anders Engberg énekes, Kristian Niemann és Peter Hallgren gitárosok alkotják a bandát, a koncerteken pedig Richard Evensand lesz az új dobosuk. A hangmérnöki feladatokat Ronnie Björnström (Aeon, Cut Up, 220 Volt) látta el. A Sirens és a Ship Of Doom után most a The Devil's Incubus szöveges videója is megtekinthető.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.