Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sanszos volt, hogy nem készül több Deep Purple album

Habár Ian Gillan nemrég azt nyilatkozta, hamarosan mindenképp nekiáll az új lemeznek a Deep Purple – sőt, akár még az is elképzelhető, hogy kettőt is készítenek –, Roger Glover basszusgitáros egy friss interjúban elárulta: a zenekar korántsem volt egységes a kérdésben, többek között ezért is nem jelentettek meg friss dalokat 2005 óta.

„Volt némi egyet nem értés a bandában azt illetően, csináljunk-e még egy albumot vagy sem”, ismerte el Roger a QMI Agencynek. „A lemezekből már egyáltalán nem jön be pénz. Én úgy gondolom, a Deep Purple albumbanda, és akkor is albumokat kell készítenie, ha ráfizetünk, hiszen ez a zenekar lényege. Lehet, hogy túlságosan ragaszkodom a hagyományokhoz, de akkor is tartom, hogy meg kell maradnunk azoknak, akik vagyunk. Fejlődhetünk a zenénkkel, de a saját szabályaink szerint. Ezzel a világon semmi gond nincsen. Egy lemeznek pedig mindig az adott pillanatot kell megörökítenie az időben. A hozzánk hasonló történelemmel rendelkező zenekaroknál pedig rengeteget jelentenek ezek a pillanatok.”

Rogerék legutolsó albuma, a Rapture Of The Deep 2005 őszén került a boltokba, ilyen hosszú idő pedig még sosem telt el két Purple album között (természetesen azt az 1976-ban kezdődött nyolcéves időszakot leszámítva, amikor a csapat nem létezett). A Rapture Of The Deep megjelenése óta a csapat háromszor játszott Magyarországon: 2006-ban és 2007-ben a Sportarénában, tavaly pedig a Népstadion Szoborparkjában, a Stargarden Fesztiválon léptek fel.

A zenekar szimfonikusokkal kibővített aktuális észak-amerikai turnéja június 3-án kezdődik és június 25-ig tart, az eddig ismert első európai állomás pedig július 15-én lesz a németországi Mainzban. A menetrend egyelőre nem végleges, és már az is biztos, hogy az év végén is lesznek majd efféle extra bulik: decemberre is lekötöttek két svéd és egy holland dátumot.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.