Shock!

május 26.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Sailing Ships: ’89-es Whitesnake-átirat Adrian Vandenbergtől

November 23-án akusztikus lemezzel jelentkezik Adrian Vandenberg Moonkings zenekara. A Whitesnake-féle Sailing Ships unplugged átirata máris meghallgatható.

1024vandenberg

Rugged And Unplugged címmel érkezik egy hónap múlva a Mascot kiadónál Adrian Vandenberg Moonkings formációjának unplugged kiadványa, amely a gitáros karrierjének egész spektrumát átfogja, és minden korszakból tartalmaz akusztikus átiratokat. Adrian esetében korántsem újdonság az ilyesmi, hiszen már David Coverdale oldalán is kiadott annak idején egy elképesztően jól sikerült akusztikus koncertlemezt Starkers In Tokyo címmel. „Számomra az jelzi, hogy egy dal jó, ha teljesen lecsupaszítva is megállja a vandenberg_chelyét", mondja Adrian. „Úgy gondolom, a már ismert dalok akusztikus változatai másképp érintik meg a hallgatót, mint a teljes csapatok által játszott vagy akár nagyzenekari verziók. Itt nem a nagy gitárok, dobok vagy szimfonikusok hatnak, az előadó pedig nem bújhat el a fentiek mögött: csakis az adott dal és az előadás érzelmi tartalma marad."

A dallista az alábbi:

01. What Doesn't Kill You
02. Sailing Ships
03. Out Of Reach
04. One Step Behind
05. Burning Heart
06. Walk Away
07. Breathing
08. Sundown

Mint a fentiekből is sejthető, a lemezt Vandenberg és énekese, Jan Hoving kettesben rögzítette. Az eredetileg 1993-ban kiadott Burning Heart és a Walk Away új változatai már ismertek, most a Whitesnake 1989-es Slip Of The Tongue-ján szereplő Sailing Ships friss verziója is meghallgatható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.