Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Running Wild: Pile Of Skulls érzésvilág az új lemezen?

0824rwOktóber 7-én jelenik meg Resilient címmel a néhány éve feloszlatott, majd újjálesztett Running Wild új albuma a Steamhammer / SPV gondozásában. Az anyag producere maga Rock'N'Rolf volt, és az eddig nyilvánosságra hozott információk szerint a főnök ismét szinte szólóban készítette el a lemezt.

Rolf Kasparek, azaz Rock'N'Rolf 2013 februárja óta dolgozik teljes erőbedobással a Running Wild új dalain. Rolf a megelőző időszakot dallamos hard rock csapata, a Giant X ügyeivel töltötte, így kiéhezve tért vissza a korszakos német heavy metal banda ügyeihez. „Ez a szünet nem csak fontos, de elképesztően frissítő is volt számomra", mondja. „Azt a bizonyos megújult életerőt éreztem magamban, amint elkezdtem megírni az anyagot, és csak úgy kihullottak belőlem az olyan számok, mint a Fireheart vagy a Soldiers Of Fortune. Utóbbi dinamikus tempója konkrétan igazi kreatív lavinát indított el nálam. Dalszerzőként elég nehéz stílusát tekintve elhelyeznem az albumot, de azok a barátok, akik hallották például a Bloody Island dalt, mind azt mondták, hogy a Pile Of Skulls lemezre is tökéletesen passzolt volna."

A szóban forgó Bloody Island egyébként majdnem tíz perces, tehát a csapat történetének egyik leghosszabb darabja. Rolf szerint ugyanakkor a Resilient jóval keményebb és összefogottabb elődjénél, a Running Wild visszatérését jelentő tavalyi Shadowmakernél. „A Shadowmaker még számomra is eléggé váratlan és spontán módon állt össze. Az az album visszahozta a régi érzéseket: ismét annyira élvezem a Running Wildot, mint azelőtt, és ezt a rajongók is hallani fogják októberben az új anyagon!"

0824rwcA dallista az alábbi:

01. Soldiers Of Fortune
02. Resilient
03. Adventure Highway
04. The Drift
05. Desert Rose
06. Fireheart
07. Run Riot
08. Down To The Wire
09. Crystal Gold
10. Bloody Island
11. Payola & Shenanigans (digipak bónusz)
12. Premonition (digipak bónusz)

Rolf társa a lemez feljátszásánál ismét Peter Jordan volt, a további közreműködőkről egyelőre semmit sem tudni, vagyis – kis túlzással – ismét egy Kasparek szólóalbummal állunk szemben, amelyet azonban a banda élőben is mindenképp be akar mutatni. A Running Wild máris rengeteg fesztiválmegkeresést kapott 2014-re vonatkozóan, és Rolf ígéri, hogy alaposan át fogja gondolni ezeket.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 tschaby 2013-08-24 19:34
Kiváncsian várom! De ez a borító...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.