Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rudess szerint a Dream Theaternek nincs szüksége külsős producerre

Az egyik leggyakrabban előkerülő rajongói észrevétel a Dream Theaterrel kapcsolatban, hogy külsős producerrel kellene dolgozniuk. Aki ebben reménykedik, ne nagyon tartsa vissza azért a lélegzetét, amíg összejön a dolog…

1031dt

Jordan Rudess, a Dream Theater billentyűse volt a vendég a Rock Talk With Mitch Lafon podcastben. A beszélgetés során felmerült a külső producer kérdése is, hiszen a csapat az elmúlt húsz év összes albumát saját hatáskörben készítette el, először John Petrucci gitáros és Mike Portnoy dobos irányítása mellett, utóbbi kiválása óta egyedül Petruccival a zenei rendezői székben. Rudess szerint a csapat nem is kíván változtatni ezen a módszeren. „Őszintén élvezzük, hogy mi vagyunk a magunk producerei”, szögezte le. „John nagyszerű munkát végez, mindnyájunkat remekül ismer. Márpedig ez itt egy bonyolult zenésztársaság, már abban az értelemben, hogy nem általános dolgokkal foglalkozunk. Meg nagyon régóta csináljuk is ezt már, szóval maga a művelet semmiképpen sem hétköznapi. A Dream Theater a kezdetek óta következetes abban – pár korszaktól eltekintve, ahol kicsit talán másképp éreztük ezt –, hogy csakis azt tesszük, amit akarunk, és a saját zenei stílusunkban alkotunk. Elég nehéz lenne elfogadnunk, hogy valaki a külvilágból megjelenik, és megmondja, mit csináljunk. Főleg annak fényében, hogy mennyire sikeresnek bizonyult eddig, hogy csakis a saját fejünk után megyünk.”

Rudess kategorikusan azért persze nem akarta kizárni a lehetőséget a jövőre nézve. „Lehet, hogy egyszer majd szórakoztatónak találjuk, hogy bevonjunk valakit a munkába, és megnézzük, mihez kezd a zenénkkel. Egy olyan előadót például nagyra értékelnék ebben a pozícióban, mint Steven Wilson: jó barátom, emellett nagyon muzikális is. Na, ő egészen biztosan nem rontana el semmit. De szükség van erre? Kell nekünk külső producer? Szerintem nem igazán. Szerintem így elegendő szabadsággal rendelkezünk az ötletek terén, a producer szerepe pedig sok tekintetben szervezési jellegű: működteti a dolgokat, illetve együtt dolgozik a kiadóval is mindenféle téren, amire szükség van ahhoz, hogy megjelenhessen egy lemez. Mi ezt magunk is elég jól meg tudjuk oldani.”

A friss Distance Over Time lemezt turnéztató Dream Theater július 25-én Székesfehérváron, a FEZEN-en koncertezik, részletek itt. A csapat harminc éve megjelent debütáló albumáról, a When Dream And Day Unite-ról itt írtunk bővebben.

 

Hozzászólások 

 
#6 horse 2019-04-05 23:45
Idézet - Blaze:
Idézet - roland78:
ja persze. a 97-es Falling into Infinty is igy keszült ugye?

Igen, és az ez utáni Scenes pedig producer nélkül, és baromi sikeres lett. Sajnos e két lemez tapasztalataibó l vontak le egy hibás következtetést szerintem, amihez a mai napig tartják magukat.

Nem biztos hogy annyira hibás volt az a következtetés _akkor_... a Falling demók megvoltak?
Idézet
 
 
#5 RobertThorn 2019-04-04 22:01
Hát pedig azzal a Falling Into Infinity lemezzel az égegyadta világon semmi baj nincs, van hogy már az Anna Lee-t is abszolút csuklás nélkül hallgatom rajta végig.
Szóval nem hülyeség az a sokat emlegetett külső producer (fül).
Eddig tényleg azért nem kellett nekik ilyen (pedig mint a FII bizonyítja, menne az velük is..), mert Portnoy _valamelyest_ kordában tudta tartani a dolgokat, de hát ez is csak addig tarthatott, amíg Labrie (meg Myung) ki nem utálta a zenekarból..
Idézet
 
 
#4 pumpika666 2019-04-04 16:35
sajnos azt kell mondjam(dt-fanként) hogy egy énekes sem ártana, mert Labrie hangja nagyon elkopott :(
Idézet
 
 
#3 Blaze 2019-04-04 16:15
Idézet - roland78:
ja persze. a 97-es Falling into Infinty is igy keszült ugye?

Igen, és az ez utáni Scenes pedig producer nélkül, és baromi sikeres lett. Sajnos e két lemez tapasztalataibó l vontak le egy hibás következtetést szerintem, amihez a mai napig tartják magukat.
Idézet
 
 
#2 Narada42 2019-04-04 13:25
(((Bevenni Portnoyt külsős producernek?... ... ... ... ...)))
Idézet
 
 
#1 roland78 2019-04-04 12:05
ja persze. a 97-es Falling into Infinty is igy keszült ugye?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.