Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ronnie James Dio egykori csodagyerek-gitárosával folytatja a Bang Tango

0717btRowan Robertson lett a Bang Tango új gitárosa. Ha a név ismerősen cseng, de nem tudod rögtön beazonosítani, ne magadat hibáztasd: a zenész 1990 körül volt egy rövid ideig a DIO szólógitárosa, de azóta nem sok értelmes dolgot csinált.

Új szólógitárost igazolt a kaliforniai Bang Tango: az egykor szebb napokat is látott sleaze/glamstereknél innentől fogva azt a Rowan Robertson pengeti a hathúrost, aki annak idején csodagyerekként került be Craig Goldy utódjaként a DIO-ba, majd a hatalmasat bukott 1990-es Lock Up The Wolves lemezen mutatkozott be. Rowan ezt követően gyorsan eltűnt a színről, és habár néha-néha lehetett hallani róla, alapvetően hobbicsapatokban játszott: gitározását legutóbb a DC4 nevű formáció 2011-es Electric Ministry albumán lehetett hallani. „Rowan csatlakozása felfrissítette a levegőt számunkra", mondja Robertson leigazolásáról Joe Lesté frontember. „Mindig is a játéka rajongói voltunk, és ugyanígy a munkamorálja, a munkához való hozzáállása is példaértékű. Máris írjuk vele az új dalokat, amelyek évek óta a legjobbjaink!"

A Bang Tangóban továbbra is Lance Eric basszusgitározik és Timmy Russell dobol, a csapat következő nagylemeze pedig valamikor jövőre jelenik meg. A zenekar a következő időszakban több közös koncertet is ad majd a brit The Quireboysszal.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.