Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rock In Rio: Axlnek fizetnie kell, ha késik

W. Axl Rose belement abba, hogy a Guns N' Roses büntetést fizessen a szervezőknek, amennyiben késve lépnének színpadra az őszi Rock In Rio IV fesztiválon. A zenekar október 2-án aznapi headlinerként koncertezik majd Rio De Janeiróban. A világ egyik legrangosabb zenei fesztiváljának további húzónevei rockvonalon a Metallica és a Red Hot Chili Peppers.

A Guns N' Roses a Rock In Rio IV idei utolsó napjának főzenekaraként koncertezik a brazil nagyvárosban, és a szervezők legutóbb elég rossz tapasztalatokat szereztek a frontemberrel: a 2001-es fesztiválon a csapat két teljes órával a kiírt kezdés után lépett színpadra, és csak csodával határos módon nem került sor semmiféle agresszív megnyilvánulásra a több tízezres türelmetlen tömeg részéről. „Az egész fesztivál történetében a Guns N' Roses idei felbukkanását volt a legnehezebb leszervezni", nyilatkozta a Rock In Riót gründoló cég alelnöke, Roberta Medina a helyi Época magazinnak, hozzátéve, hogy az összes fellépő közül egyedül Axléknek kellett a szerződésükbe külön belevenni egy késésre vonatkozó passzust. „A zenekarok általában tartják a megbeszélt időpontokat, de a Guns más eset. Egy olyan késés, mint ami 2001-ben is történt, felzaklathatja a közönséget, és akár zavargásokkal is végződhet."

Axl notórius késései az elmúlt két és fél évtized folyamán számtalan botrányt kavartak a Guns N' Roses körül, és az egykori társak közül Izzy Stradlin, majd később Slash kilépésében is bevallottan szerepet játszottak. Mint emlékezetes, a zenekar a legutóbbi magyarországi koncerten, 2006 májusában is bő két órával a hivatalos kezdési időpont után lépett színpadra. Az indokok általában a lehető legváltozatosabbak szoktak lenni, egyes verziók szerint az énekes annak idején egyszerűen azt szokta meg a hollywoodi klubokban, hogy éjfél előtt nem nagyon lép színpadra, és korábbi időpontban nem is képes maximális teljesítményt nyújtani. Axl hű fegyverhordozója és cimborája, Sebastian Bach szerint pedig pusztán annyiról van szó, hogy Rose-nak különösen hosszú bemelegítésre van szüksége a koncertek előtt a hangszálai miatt. Utóbbi persze aligha jelent magyarázatot arra, hogy öt évvel ezelőtt Axl miért csak akkor érkezett meg Ferihegyre, amikor a kiírás szerint nagyjából épp el kellett volna indulnia az öltözőből a színpad felé... Nálunk a hivatalos változat szerint éppen különböző fájdalmak miatt injekciózták Milánóban, és ezért csúszott olyan sokat a buli.

A Rock In Rio idén tíz év szünet után tér vissza Brazíliába szeptember 23-35-ig, illetve szeptember 30-tól október 2-áig. Rockvonalon a Guns mellett a Metallica és a Red Hot Chili Peppers játszanak headlinerekként, de fellép még többek között a Slipknot, a Motörhead, a Coheed & Cambria, a Stone Sour, a Sepultura és az Angra is. A Guns N' Roses először 1991-ben játszott a fesztiválon, nem sokkal a Use Your Illusion lemezek megjelenése előtt: itt álltak először színpadra a nemrég leigazolt új tagokkal, Matt Sorum dobossal és Dizzy Reed billentyűssel. A második riói fellépés szintén sorsdöntő jelentőséggel bírt, ugyanis egy szűk körű Las Vegas-i buli mellett ez volt a banda első kiemelt koncertje Slash és Duff McKagan nélkül, Axl új társaival. Beszédes ugyanakkor, hogy az énekes mellett Dizzy az egyetlen, aki október után elmondhatja majd magáról, hogy mindhárom riói akció idején tagja volt a Gunsnak... A két triplázó mellett Tommy Stinson basszusgitáros az, aki már 2001-ben is fellépett a zenekarral Rióban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.