Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rekordidő alatt lett teltházas a 2013-a Wacken Open Air

Ráfaragott, aki ki akart menni a jövő augusztusi Wacken Open Air fesztiválra, de halogatta a jegyváltást: az észak-németországi esemény – az utóbbi évek menetrendje szerint – ismét teltházas lett már majdnem egy évvel a megrendezése előtt. A szervezők elkezdték nyilvánosságra hozni a fellépők névsorát is: a Rammstein, a Deep Purple és a Nightwish már biztosan ott lesznek a főattrakciók között.

Mind a 75 ezer jegy elkelt a 2013. augusztus 1-3. között esedékes jövő évi Wacken Open Air fesztiválra, vagyis aki eddig habozott a belépő megvásárlásával, most már csak az üzéreknél próbálkozhat. Ehhez persze elég rutintalannak kell lenni, hiszen a kontinentális Európa legrangosabb metal fesztiváljának számító Wacken már nyolcadik éve folyamatosan sold out – igaz, annyira gyorsan még soha nem fogytak el a belépők, mint a 2013-as eseményre.

A 2013-as Wacken Open Air egyik headlinere már biztosan a Rammstein lesz, de fellép rajtuk kívül még a Deep Purple, a Nightwish, az Anthrax, a Sabaton, a Rage, a Candlemass, az Arch Enemy, Ihsahn, Doro, a Soilwork, a Sonata Arctica, az Amorphis, a Hate Squad, a Haggard, az Eskimo Callboy, az Asp, Bob Wayne, a Die Kassierer, a Leprous és a Subway To Sally, sőt, az anthraxes Scott Ian még egy külön spoken word előadással is készül a fesztiválra.

A Wacken Open Airt először 1990-ben rendezték meg eleinte kizárólag kisebb német csapatok számára, abszolút underground jelleggel. A fesztivál az európai underground heavy metal felíveléssel vált szinte egy csapásra kiemelt rendezvénnyé 1998-ban, azóta pedig folyamatosan egyre csak fejlődik és gyarapszik. A négy színpadon átlagosan hetven banda teszi tiszteletét évente.

 

Hozzászólások 

 
#1 zoli 2012-09-24 10:42
Majd a 25.-re remélem eljutok!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.