Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Randy Blythe nem engedheti meg magának, hogy egyszerűen eltűnjön”

Kifizették Randy Blythe után a megduplázott óvadékot, így már mindenki csak azt várja, hogy a cseh hatóságok szabadon engedjék a halált okozó testi sértés miatt hetek óta őrizetben lévő Lamb Of God frontembert. Randy ügyvédje kijelentette: az énekes semmiképpen sem akar megszökni az eljárás elől.

„Már a szabadon engedését várjuk, mert a zenekar összegyűjtötte a plusz 200 ezer dollárt, és csak a prágai megyei bíróság és a prágai nyolcas számú bíróság közötti hosszas utalási idő miatt várakozunk", magyarázta Blythe egyik ügyvédje, Martin Radvan a cseh állami rádiónak. „Minden jel arra utal, hogy haza fogják engedni, de vissza kell még majd jönnie a további nyomozás miatt vagy a tárgyalásra – és pontosan ezt is akarja tenni. Egy bizonyos zenei stílusban Randy világszerte ismert előadónak számít, így nem engedheti meg magának, hogy egyszerűen eltűnjön. Ez egy rossz feltételezés a cseh rendőrség és a prágai ügyészség részéről, akik még mindig azt hiszik: megvan annak a lehetősége, hogy Randy eltűnik és soha többé nem bukkan fel. Ebben az esetben viszont poszterek keringenek majd a képével szerte a világon, és ha folytatni akarja a pályafutását, mindenképpen vissza kell majd térnie. És ahogy mondtam, vissza is akar térni, mert hisz abban, hogy nem bűnös abban, amivel vádolják." Radvan hozzátette: a nyomozás során a zenekart és környezetét valóban nem keresték meg a cseh hatóságok, az amerikai igazságügyi minisztériumot azonban igen. „Ők azonban elutasították, hogy együttműködjenek, és nem is értesítették sem a menedzsmentet, sem a zenekart, vagyis senki nem értesült róla, hogy nyomozás zajlik. Nem hinném, hogy erre az amerikai igazságügyi tárca büszke lehetne..."

Ami Blythe börtönéletét illeti, az ügyvéd megerősítette, hogy az énekes nem panaszkodik. „Randy Blythe egy intelligens ember: dalokat ír, most pedig a börtönben egy könyvbe fogott bele. Ami a mongol cellatársát illeti, nem tanul tőle folyamatosan mongolul: épp most vettünk a fickónak egy sudoku-gyűjteményt, így Randynek kicsit több ideje nyílik arra, hogy azzal foglalkozzon, amivel szeretne. Korrekt módon bánnak vele, és semmi miatt sem panaszkodott. Azzal pedig tisztában van, hogy a börtön öreg állapotával kapcsolatban nem tehet semmit. Nyilván nem szeretne több időt tölteni ott, de hát ez van..."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.