Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Randy Blythe megszólalt: „Senkit sem támadtam meg”

Őrizetbe vétele óta először adott interjút Randy Blythe, a Lamb Of God frontembere, akit halált okozó testi sértés miatt tartanak fogva a prágai Pankrác börtönben. Randy – a gyanú szerint – egy két évvel ezelőtti koncerten lelökött a színpadról egy rajongót, aki ezt követően olyan szerencsétlenül zuhant le onnan, hogy kómába esett, majd két héttel később elhunyt.

„Semmit sem tudok a történtekről", mondta a Blesk című cseh bulvárlapnak adott interjújában Randy. „Eleve nagyon kevés dologra emlékszem magából a koncertből is, mivel rengeteg koncertet adtam azelőtt és azóta is. Annyi maradt meg, hogy a klub színpada nagyon kicsi volt, és még a cuccaink is alig fértek el rajta. Ott volt emellett még egy biztonsági őr is, mert rengetegen másztak fel a színpadra a közönségből, köztük egy kisebb sráccal is – de az az igazság, hogy simán keverhetem az eseményeket más klubokban történtekkel... Mivel koncert közben sosem viselem a szemüvegemet, eleve alig látok többet homályos körvonalaknál. De bármi is történt: senkit sem támadtam meg. Az egyetlen mód, ahogy bárkivel is kapcsolatba kerültem a közönségből, az lehetett, hogy magamat védtem, miközben az emberek belém ütköztek, miután felmásztak a színpadra."

Blythe úgy véli: a cseh rendőrség professzionális módon járt el az ügyben, és minden szempontból megfelelő módon tartják fogva. „Ami viszont az igazságszolgáltatást illeti, nem tudom, mire számítsak, ez ugyanis teljesen másképp megy, mint az Államokban. Azt hittem, ha letesszük az óvadékot, szabadon engednek... Ha hazatértem az Egyesült Államokba, kicsit füvet nyírok, eltöltök némi időt a családommal, aztán hamarosan visszatérek a koncertezéshez, hogy fizetni tudjam az eljárási költségeimet. Ha pedig Csehországban kell maradnom, megnézem majd a látnivalókat, különösen Prágában. Követem majd Kafka lábnyomait, és knédlit eszem."

Randy elmondása szerint olvasással, levélírással, naplóvezetéssel tölti napjait a börtönben, és nagyon jó viszonyba került mongol cellatársával, akitől némi mongol nyelvtudásra is sikerült szert tennie. Szintén sok erőt merített abból, hogy felesége is meglátogatta a fegyintézetben.

Blythe már kifizetett 200 ezer dolláros óvadéka ügyében csütörtökön tartják a következő meghallgatást. Ha a bíróság elutasítja az ügyészség panaszát, és elfogadja a lerótt összeget, az énekest már aznap szabadlábra helyezhetik. Ha nem, akár további fél évig is börtönben maradhat, mire egyáltalán kezdetét veszi az ügy tényleges tárgyalási szakasza. Az énekest hivatalosan még mindig nem vádolták meg semmilyen bűncselekménnyel.

 

Hozzászólások 

 
+3 #6 Equinox 2012-07-19 19:49
Idézet - Venomádi:
A helyében én is ezt mondanám. Mivel nem hiszem hogy én is emlékeznék egy 2 évvel ezelőtti dologra amikor rengeteg koncertet adok másrészt meg zenélni megyek nem gyilkolászni, tehát a szándékosságot én már azon nyomban elvetném. Viszont van egy megérzésem, hogy erről az egészről íródni fog még egy dal.

Tényleg erre még nem gondoltam, de jó ihletforrás biztosan
Idézet
 
 
+5 #5 Venomádi 2012-07-18 17:06
A helyében én is ezt mondanám. Mivel nem hiszem hogy én is emlékeznék egy 2 évvel ezelőtti dologra amikor rengeteg koncertet adok másrészt meg zenélni megyek nem gyilkolászni, tehát a szándékosságot én már azon nyomban elvetném. Viszont van egy megérzésem, hogy erről az egészről íródni fog még egy dal.
Idézet
 
 
-4 #4 iLane 2012-07-18 14:03
Azért látszik, hogy ügyvédek kiokositották hogyan kell nyilatkozni:
1. Nem emlékszem semmire
2. Nem szándékosan tettem
3. Önvédelem volt

Azért remélem kiengedik gyorsan...
Idézet
 
 
#3 M 2012-07-18 10:40
épp most olvastam, h az óvadék összegét a duplájára emelték (!!) ennyit a cseh ügyészségről. ez nem szól másról, csakis a pénzről.
Idézet
 
 
+3 #2 M 2012-07-17 23:33
Idézet - Venomádi:
Követem majd Kafka lábnyomait, és knédlit eszem.
-ez kurvára tetszett:D


az nagyon nagy szöveg :)
remélhetőleg minél hamarabb szabadlábra helyezik. azért az az amcsi kör aug-tól nem éppen egy olcsó mulatság. senki sem járna jól, ha azt le kéne mondani.
Idézet
 
 
+7 #1 Venomádi 2012-07-17 13:24
Követem majd Kafka lábnyomait, és knédlit eszem.
-ez kurvára tetszett:D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.