Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Randy Blythe: „Felelőtlen és erkölcstelen tett lenne, ha nem térnék vissza Prágába”

Októberben pótolja elmaradt augusztusi amerikai turnéját a Lamb Of God, miután Randy Blythe-ot a múlt héten öt hét után végre kiengedték a prágai Pankrác börtönből. A zenekar az e hónapban esedékes Knotfesteken már ott lesz.

Egyelőre még nem tudni, hogy a tervek szerint október 26-án startoló amerikai turné az eredeti elképzeléseknek megfelelően a Dethklok és a Gojira társaságában zajlik-e majd, de az illetékesek a háttérben már gőzerővel dolgoznak a dátumok újrahangolásán, így hamarosan minden részlet a helyére kerülhet. Az mindenesetre már biztosnak látszik, hogy a Lamb Of God ott lesz a Slipknot által szervezett Knotfesteken augusztus 17-én, az iowai Council Bluffsban és augusztus 18-án a wisconsini Somersetben.

Randy Blythe hétfőn közzétett egy alaposabb nyilatkozatot is az elmúlt öt hét hányattatásairól, amelyben leszögezi: vissza fog menni Prágába a tárgyalásra, amennyiben szükséges, és száz százalékig kiáll saját ártatlansága mellett. „Emberek halnak éhen szerte a világon, férfiak és nők vesztik életüket naponta a Közel-Keleten és más háború sújtotta térségekben. Nekem volt ételem, ruhám, fedél a fejem fölött, és senki sem próbált megölni. Nem tehetem meg, hogy panaszkodom egy rövid börtönbeli tartózkodás miatt, miközben máshol emberek napi szinten küzdenek a túlélésért", írja. „Felnőtt ember vagyok, szembenézek a problémáimmal, nem pedig elmenekülök előlük, mint egy hisztis kisgyerek. Remélem, kiderül az igazság, és Daniel N. családja számára megnyugtatóan rendeződik majd minden, amire szükségük van a sebek begyógyulásához. Felnőtt emberként határozottan úgy érzem: felelőtlen és erkölcstelen tett lenne tőlem, ha nem térnék vissza Prágába, amennyiben beidéznek. Ez az egész nem az óvadékról szól, hanem egy fiatalemberről, aki életét vesztette. Tisztességgel járok majd el, és küzdeni fogok azért, hogy tisztázzam magam."

„Ami a koncerten történt, nos... Koncertek ezreit játszottam eddig", magyarázta pénteken az esetet Randy a TV Novának adott interjújában szabadulása után. „Azok számára, akik nem járatosak ebben a fajta zenében, őrültnek és erőszakosnak tűnhet ez az egész, de az ilyesmi, ez a típusú tánc megszokott az efféle koncerteken. Nagyon tragikus, hogy egy fiatal ember meghalt, és nagyon rosszul érint, hogy a zenekarom egyik rajongója meghalt, a családjának pedig keresztül kellett mennie ezen az egészen. Szörnyen érzem magam emiatt, de akkor is tragikus véletlenről van szó. És ahogy ezt a bíróval és a rendőrséggel is közöltem, a koncert egy volt a több ezerből, és tényleg nem tudtam, hogy bárki is megsérült. Nagyon meg is lepődtem, amikor Prágába érkezvén őrizetbe vettek... Fogalmunk sem volt arról, hogy bárki is megsérült volna, vagy pláne meghalt..."

Az énekes emellett elárulta: a börtön nem kellemes hely, de semmiből sem szenvedett hiányt, és senki sem inzultálta. „Nemzetközi turnékon veszek részt, tisztára kell mosnom a nevemet. Vagyis visszatérek Prágába, amennyiben a bíróság erre szólít fel", tette hozzá.

 

Hozzászólások 

 
+9 #1 M 2012-08-06 18:49
Óriási respect Randynek!!
Valaki pedig hozza el őket jövőre hozzánk...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.