Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Pont a FEZEN-re jelenik meg az új Korpiklaani album

Manala címmel augusztus 3-án, azaz mindössze egy nappal a banda FEZEN-es fellépése előtt jelenik meg a Korpiklaani új, sorrendben nyolcadik stúdióalbuma. A Metsälle című új dal már nyilvános.

„A Manala a holtak birodalma, az alvilág a finn mitológiában”, magyarázza a címválasztást és a lemez koncepcióját a főarc, Jonne Järvelä énekes/gitáros. „A Tuonela, Tuoni, Manala és Mana elnevezések szinonimái egymásnak. Ez a hely a finn népi eposzból, a Kalevalából lehet ismerős, amely számos új dalunk alapját is képezi. A Kalevala tizenhatodik énekében Vejnemöjnen, a sámánisztikus hős elutazik a Manalába, hogy többet tudjon meg a holtakról. Ezen az utazáson találkozik a révész asszonnyal, Kharón megfelelőjével, egy lánnyal, Tuonen tyttivel vagy Tuonen piikával, aki a Halál menyasszonya, akinek segítségével átkel a Tuoni folyón. A Tuoni szigeten aztán nem kapja meg a varázslatokat, amiket eredetileg keresett, és alig tud megszökni a helyről. Visszatérése után mindenkire átkot bocsát, aki élve be akar hatolni erre a helyre.”

A Manala lemezhez a banda egy teljes bónusz CD-t is csatol, rajta a komplett anyag angol nyelvű változatával. A Korpiklaani augusztus 4-én játszik a FEZEN Fesztiválon.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 vova666 2012-05-18 17:53
kellett már, mint egy falat kenyér...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.