Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Pilli On Pajusta Tehty címmel itt az új Korpiklaani-videó

0130korpiklaaniA pár héttel ezelőtt bemutatott Lempo után új klipet tett közzé új lemezéről a finn Korpiklaani, amely a Pilli On Pajusta Tehty címet viseli. A Noita album május első napjaiban jelenik meg a Nuclear Blast gondozásában

A finn Petrax stúdióban, Aksu Hanttu producerkedése mellett vette fel új lemezét a Korpiklaani, akiknél ezen az anyagon debütál majd az új harmonikás, Sami Perttula. A legújabb igazolás Tuomas Rounakari hegedűssel együtt kulcsszerepet játszott az album dalainak meghangszerelésében, ami a folkos betéteket illeti. Maga a Noita cím egyébként nagyjából talán sámánként, gyógyítóként, bölcsként fordítható, ám a mai finn nyelvben van egy olyan áthallása is, amely boszorkányságokra utal: a zenekar fel akarja hívni a figyelmet rá, hogy a szó eredeti jelentése más volt, és annak idején mentes volt mindenféle negatív felhangtól.

Zeneileg egyébként nem várhatók nagy változások, de a hangszerelés minden eddiginél markánsabban folkos, és több hegedűszóló hallható a dalokban, mint korábban bármikor: a vonós hangszer most tulajdonképpen szólógitár-szerepet játszik a muzsikában. „Végre sikerült megtalálnunk a tökéletes egyensúlyt folk és metal között, méghozzá abban a formában, ahogy azt eredetileg is megálmodtam", mondja a csapat főnöke, Jonne Järvelä. „Ez Sami hangszerelési munkájának, illetve Toumas Rounakari őrületes hegedűs tekeréseinek köszönhető."

0314korpcAz album dallistája az alábbi:

01. Viinamäen Mies
02. Pilli On Pajusta Tehty
03. Lempo
04. Sahti
05. Luontoni
06. Minä Näin Vedessä Neidon
07. Jouni Jouni
08. Kylästä Keväinen Kehto
09. Ämmänhauta
10. Sen Verran Minäkin Noita
11. Antaja

A Korpiklaani aktuális turnéjának egyelőre nincs magyar állomása, de őszintén meglepődnénk, ha ez így maradna… A csapathoz kapcsolódó hír, hogy a frontember szólóban is aktivizálja magát egy Jonne nevű új bandával, amely viszont mentes a metalos elemektől, és a folkos vonalon mozog. A csapat első lemezét a Massacre kiadó adja majd ki július 24-én.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.