Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Pearl Jam: punk rock, U2 és Pink Floyd az új albumon

0502pjNagyjából összeálltak a Pearl Jam következő nagylemezének dalai, de a megjelenési dátumról még mindig nem árult el semmit a zenekar. Az azonban már most is biztosnak látszik, hogy az anyag igen változatos lesz.

„Már majdnem kész a lemez, és az eddigiek alapján pont úgy szól, ahogyan a Pearl Jamnek szólnia kell”, mondta Gossard a GuerillaCandynek. „Hallani fogtok rajta rockdalokat, csendes dalokat és olyanokat, amik a két kategória közé esnek. Igazság szerint csak ennyit tudok elmondani róla, mert egyelőre még nem akarunk beszélni a lemezről…” A gitáros ennek szellemében arról sem szólt egy árva szót sem, mikor kaphatja kézbe végre a sokmilliós rajongótábor a 2009-es Backspacer folytatását – vélhetően inkább 2014 elején, mint 2013 végén, ami a csapat karrierjének eddigi leghosszabb szünetét jelenti majd két sorlemez között. A banda másik gitárosa, Mike McCready korábban azt mondta: az elkészült dalok között akadnak kiugróan erős darabok, a stílus pedig a U2-san légies megfogalmazású témáktól a punk rockos számokon át egészen a Pink Floyd-hatású szerzeményekig terjed.

Eddie Vedder énekes és Jeff Ament basszer tavaly ősszel egyaránt úgy nyilatkozott, hogy a csapat körülbelül félig készült el az új lemezzel, ám a tagok 2012 legnagyobb részét egymástól távol töltötték. Ebben az is közrejátszott, hogy Matt Cameron dobos a Soundgarden visszatérő King Animal lemezén dolgozott társaival. A felvételek kezdőidőpontja ismeretlen, de szinte biztos, hogy ismét Brendan O’ Brien producerrel dolgoznak majd a stúdióban. Az idei év hátralévő részére három Pearl Jam koncertet vettek tervbe a jelenlegi állás szerint, két júliusi és egy novemberi amerikai bulit.

A Pearl Jamhez kapcsolódó hír, hogy június 24-én Gossard szólólemezzel jelentkezik Moonlander címmel. Ez lesz a gitáros második önálló anyaga a 2001-es Bayleaf óta.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.