Shock!

november 22.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Pearl Jam: lemez, könyv, film és fesztivál

Már huszonöt dalt írt következő albumához a Pearl Jam, akik Jeff Ament basszusgitáros szerint áprilisban ülnek neki kiszelektálni, mely szerzemények kerülnek majd fel a lemez végső változatára. A grunge-túlélők emellett nagyban dolgoznak a klasszikus Vs. és Vitalogy albumok újrakiadásán, de fennállásuk huszadik évfordulója alkalmából dokumentumfilm és új könyv is készül róluk.

Ament a Billboardnak elárulta: a Pearl Jam tizedik stúdióanyaga tizenkét-tizenöt dalt rejt majd, a zenekar eddigi két évtizedéről szóló dokumentumfilmet pedig az a Cameron Crowe rendezi, aki Facérok (Singles) című mozijával a '90-es évek elején a mozikba is bevitte a grunge-ot. A Pearl Jam nyárra egy önálló nagy fesztivált is szervez, de ennek pontos helyszíne, neve és időpontja egyelőre még nem ismert, csak annyit tudni, hogy valahol az Egyesült Államok középső részén lesz, tehát nem a nyugati vagy a keleti part nagyvárosainak vonzáskörzetében.

Eközben hamarosan Eddie Vedder énekes is szólólemezzel jelentkezik, ami az elképzelések szerint Uke Songs címmel jöhet ki valamikor június környékén. A Longing To Belong című dalt pár amerikai rádióállomás már játssza is, vagyis Eddie tényleg az utolsó simításokat végzi az anyagon. A frontember első önálló lemeze 2007-ben jelent meg, de nem hagyományos szólóalbumként, hanem az Into The Wild című film zenéjeként szolgált.

A Pearl Jam legutóbbi albuma, a Backspacer 2009-ben jelent meg. A csapat elődzenekara, a Mother Love Bone klasszikus Apple lemezéről itt írtunk.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Legfrissebb galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.