Shock!

május 14.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Paul Di’Anno: „Nem ejtettem le odabent a szappant”

Habár eredetileg úgy látszott, legalább négy és fél hónapot le kell ülnie a kiszabott kilencből, már kiszabadult a börtönből Paul Di'Anno, az Iron Maiden első frontembere, akit csalás miatt ítéltek el márciusban. Paul máris egy brazíliai turnét tervez, ami stílszerűen a Running Free Again fedőnéven fut majd.

„Ismét itthon! Alig várom a Running Free Again turnét, és hogy pár héten belül ismét lássam mindnyájatokat", írja üzenetében a rajongóknak Paul. „Megkönnyebbülten tudatom veletek, hogy nem ejtettem le odabent a szappant..." A brazil turné a tervek szerint szeptember 15-én kezdődik, és egy teljes hónapon át tart majd, de ez még akár változhat is. Az viszont már biztosnak látszik, hogy Pault a helyi Scelerata zenekar muzsikusai kísérik majd a koncerteken, azaz Fábio Juan énekes, Magnus Wichmann és Renato Osorio gitárosok, Gustavo Strapazon basszusgitáros and Francis Cassol dobos.

A frontember azért került márciusban börtönbe, mert 2002 és 2008 között több mint 45 ezer fontnyi rokkantsági támogatást vett fel jogosulatlanul. Di'Anno saját korábbi állítása szerint súlyos idegkárosodást szenvedett a hátában, ami megakadályozta abban, hogy munkát végezzen, de utólag elkövette azt a hibát, hogy saját kezűleg osztott meg egy videót a YouTube-on, amiben egy 2006-os koncerten össze-vissza ugrándozik a színpadon. A brit nyugdíjhivatal ezután kezdett el nyomozni, Paul pedig végül február 11-én elismerte a nyolcrendbeli csalás tényét, melyek révén jogosulatlanul vett fel nagyjából 14,6 millió forintnyi támogatást. Kilenc hónap börtönbüntetésre ítélték, és a bíró azt mondta, a felét biztosan le is kell majd ülnie. Eszerint mégsem kellett...

Az Iron Maiden két klasszikus első albumát feléneklő Di'Annónak nem ez volt az első összeütközése a törvénnyel, 1991-ben pedig már töltött is némi időt börtönben különböző kisebb fegyver- és drogügyletek miatt, igaz, akkor az Egyesült Államokban. „A sitt kemény volt, de én keményebbnek bizonyultam", nyilatkozta nemrégiben akkori büntetéséről. „De ennek így kellett lennie, mert különben mindenki átgázol rajtad. Fogalmazzunk úgy, hogy nem lettem odabent senki köcsöge..." Paul ezt követően sokáig egyáltalán nem is járt az Egyesült Államokban, tizenhét év után először tavaly vett részt komplett turnén odaát. „Hülye voltam, de miután kitöltöttem az időmet, még mindig bűnözőként kezeltek. Az is voltam, de azért ennyire nem vagyok rossz... Szóval nincsenek túl jó érzéseim Amerikával kapcsolatban. De nem az emberekkel van bajom, hanem a kormányzattal."

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.