Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Visszatért Párizsba az Eagles Of Death Metal

0217eodmKedden este ismét elérte Párizst az Eagles Of Death Metal európai turnéja, amelyet a sokkoló, 89 ember életét kioltó terrortámadás szakított félbe novemberben a Bataclan klubban. A zenekarral a nyitókoncerten Josh Homme is ott volt, február 20-án nálunk is fellépnek.

A párizsi Olympia klubban adott koncertet a novemberi tragédia után az Eagles Of Death Metal, akikhez az alapító Josh Homme is csatlakozott ezen a kiemelt fellépésen. A zenekar és a helyet dugig megtöltő közönség gyászcsendet is tartott a novemberben meggyilkolt 89 áldozat emlékére, és Jesse Hughesék nem játszották a Kiss The Devilt, amely az utolsó szám volt ősszel a mészárlás kezdete előtt. Hughes láthatóan egész este igen meghatott állapotban volt. „Állapodjunk meg valamiben, mert nagyon el vagyok érzékenyülve ma este", mondta például a közönségnek. „Szóval ha elbaszom ezt a dalt, senki se haragudjon meg rám..."

A közönségben a novemberi támadások számos túlélője is jelen volt, az ő esetleges nehézségeik enyhítésére több pszichológus is tartózkodott a helyszínen. A zenekar több mint nyolcvan olyan nézővel találkozott is a helyszínen, akik ott voltak novemberben a Bataclanban. „Csodaszép volt", mondta erről Josh. „Hogy voltak-e tragikus történetek? Igen, mindenkitől. De a találkozás mégsem erről szóltm hanem arról, hogy közelebb hozta egymáshoz az embereket." „Számomra semmi sem változott: ma is imádom az embereket, imádok táncolni, imádom a rock'n'rollt", tette hozzá Jesse.

A zenekar napokon belül Magyarországon is pótolja az ősszel elmaradt koncertet, a helyszín ezúttal az Akvárium lesz. A koncert teltházas, de a zenekar kérésére fokozott biztonsági ellenőrzések lesznek a beengedésnél. Mivel mindenkit egyenként fognak átvizsgálni, a beengedés jelentősen elhúzódhat, ezért a szervezők arra kérnek mindenkit, hogy érkezzen minél előbb. További részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
+8 #1 Venomádi 2016-02-17 19:12
Ez szép volt mind a közönség és a zenekar részéről. Ki mertek állni ilyen faszszopó lövöldözés után is, egyenes háttal.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.