Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Pantera: a bécsi koncertet is törölték, kétséges lehet az európai turné sorsa

1212panteraA Rock Am Ring és a Rock Im Park után a bécsi Gasometerben sem játszik a Pantera a nyári turnén. Ezek után aligha túlzás a zenekar komplett európai turnéjának megvalósulását is kétségesnek látni.

Miután két német fesztiválon Phil Anselmo hét évvel ezelőtti karlendítős balhéja miatt törölték a Zakk Wylde-dal és Charlie Benantével kiálló Pantera koncertjeit, az osztrák Zöld Párt bécsi városi frakciója is követelni kezdte a május 31-ei fellépés visszamondását. A Gasometerben rendezendő koncert a május 30-ai budapesti buli mellett elsőként lett elővételben teltházas a kontinensen, ennek ellenére a szervezők végül úgy döntöttek: lemondják az eseményt, amelyre innentől minden jegy visszaváltható. Ezek után legalábbis kérdésesnek tűnik, mi lesz a turné sorsa, hiszen a Pantera számos nyári európai fesztiválon headliner-közeli státuszban játszana – ellenben ha akár csupán néhány további állomás kidől, a turnék szervezési logikáját ismerve, logisztikai-pénzügyi szempontból korántsem biztos, hogy megéri nekik átjönni Európába. De az események tempójából ítélve erre alighanem napokon belül választ kapunk.

A zenekar honlapján e hír élesítésének időpontjában még szerepel a bécsi dátum, de a szervezők már hivatalos felületeiken közzétették a törlés hírét. Phil Anselmo egyébként a jól dokumentált botrány óta játszott már Bécsben, történetesen éppen Pantera-dalokat is 2019-ben, a The Illegalsszal.

A Pantera – jelen állás szerint legalábbis – május 30-án Budapesten, a Barba Negrában koncertezik. Részletek itt. Az európai fesztiválszezont követően nyáron, majd 2024-ben a csapat a Metallica előtt játszik majd Észak-Amerikában, de önálló turnéjuk is lesz a Lamb Of Goddal. Vagy ki tudja...

 

Hozzászólások 

 
#30 cápaidomár 2023-01-27 22:40
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Idézet - KanalashYolán:
Archívum vagy Vérszerződés mikor lesz a Klasszikushockb an?

Csak a Tar Had után.

Jaj, te jó ég, a "szomszédban" próbáltak. Nyomasztó egy társaság volt.
Idézet
 
 
#29 Bucomar 2023-01-27 12:46
A törtenethez hozza tartozik, hogy a Die Toten Hosen nevü közkedvelt "punk" zenekar enekese, Campino hivta fel a figyelmet Anselmo 2016-os esetere. Nala ez rendszeres. Ki is akartak tüntetni az antifasiszta tenykedeseert valami allami kitüntetessel. Ha megnezi valaki a Line-Up-ot, most ök (Die Toten Hosen) vannak az elen. Es nem mellesleg bekerültek a nemzetközi hirekbe.

A nürnbergi zöldeknek az a bajuk, hogy Nürnbergben a fesztival helyszine korabban a naci gyülesek helyszine volt. (Amugy egy magyar nö az eziranyu szakpolitikusuk .)
A kettöt összekapcsoltak , es kiderült, hogy a Pantera a regi nacigyülesek területen akarja ünnepelni a feltamadasat.

Tenyektöl teljesen függetlenül megy a hiszti.

Bocsanat az ekezetmentes irasmodert.
Idézet
 
 
#28 ddrum 2023-01-27 12:03
The great european redneck-kill
Idézet
 
 
#27 Draveczki-Ury Ádám 2023-01-27 09:57
SZOLGÁLATI

Pár mostanában befutott hozzászólás kapcsán írom: kezd elmenni nagyon aktuálpolitikáb a - azon belül is konkrétan a tárgyhoz egyelőre egyáltalán nem tartozó magyar aktuálpolitikáb a - a kommentszekció, ami ennél a hírnél valahol törvényszerű, ennyi bele is fért, de innentől szigorúbban előmoderálunk. Minket is érdekelnek ezek a témák, de nem a Shock! hasábjain. Köszi a megértést.
Idézet
 
 
#26 nsz 2023-01-26 20:45
Azért itt többről van szó. A Pantera névben az A betű adolfra utal, a T,E,R pedig egyértelmű, hogy hitlerre. A N betű mint tudjuk, egy nyugat-afrikai folyó nevére. Ha jól kombinálunk, még a NER is kijön.
Ráadásul kiderült, hogy filipsz az ominózus karlengetős esten orosz vodkától vadult meg. És mint kinyomozták a derék germán népi demokrata titkosszolgálat ok, sok marhahúst eszik - amik ugye telefingják a légkört metánnal - és nem gyűjti szelektíven a hulladékot. Győztek az európai értékek, a demokrácia és a jogállamiság az ordas eszmék felett.
Idézet
 
 
#25 Venom.ádi 2023-01-26 17:03
Idézet - NOLA:
Ez egyszeruen NONSZENSZ.
A helyukben jól kibasznák az osszes debillel..., tegyenek be akkor dupla koncerteket oda, ahol szívesen látják Oket. Mondjuk akár Budapestre is..., tutti, hogy simán megtelne. Akkor néznének csak a balfasz németek-osztrákok, hogy mire is volt ez jó? :-)


Bezzeg nálunk a doktorminiszter nek még imponálna is egy ilyen jelenet. Főleg, ha kiakasztja a zöldeket. Ez talán meg is ér kárpótlásul egy Pancho Arénás bulit. De hát itt minden tök rendben van, hiszen ráérünk egy amerikai zenekar énekésével foglalkozni, hogy mit csinált évekkel ezelőtt. Itt bizony alighanem európai értékek sérülnek ezekben a pillanatokban is. Csak be ne hugyozzak a röhögéstől. Miért is nem került elő ez az ügy évekig? Vagy csak a szervező ájtatóskodik, és szerinte sincs Pantera a tesók nélkül? Vagy hirtelen a helyszínen egy fasiszta hunta szerveződik?
Idézet
 
 
#24 Draveczki-Ury Ádám 2023-01-26 16:34
Idézet - KanalashYolán:
Archívum vagy Vérszerződés mikor lesz a Klasszikushockb an?

Csak a Tar Had után.
Idézet
 
 
#23 KanalashYolán 2023-01-26 15:57
Archívum vagy Vérszerződés mikor lesz a Klasszikushockb an?
Idézet
 
 
#22 kamikaze 2023-01-26 14:40
Idézet - nikfisz:
Ez a mai rendszer rosszabb mint a kommunizmus volt!

Ja, milyen frankó volt akkor, pl. 3 évente mehettél nyugatra útlevéllel és egy csomó országba vízum kellett!
Szóval hagyjuk már ezeket a buta kijelentéseket, még akkor is, ha a koncert(ek) betiltása nyilvánvaló túlzás! Azt viszont érdemes figyelembe venni, hogy a (nekünk) szomszéd országban háború zajlik, ahol naponta százával ölik az embereket. Ezért óhatatlan, hogy a politikusok erre reagálnak, sajnos gyakran összemosva egymással nem kompatibilis eseményeket. Ennek tudatában érdemes nézni azt, hogy emberek szórakozása pl.. Huszadrangú kérdések a jelenlegi nemzetközi helyzet tükrében. A különböző dolgok hatásai - negatív és pozitív - bizony összeadódnak, és ezekből vonnak le gyakran helytelen következtetések et a döntéshozók. Most éppen egy rock-koncert esik áldozatul ennek a ,,közhangulatna k".
Idézet
 
 
#21 Draveczki-Ury Ádám 2023-01-26 12:57
Idézet - Abigél:
Úgy látszik a (igen csak liberális felfogású) szerkesztők szemét is csípi a véleményem, pedig tudják (ha tudják) hogy a karlendítés már évszázadokkal hamarabb is létezett.

Tudod mit, kiraktam visszamenőleg a kommentedet, hadd lássa mindenki, mennyi eszed van, végül is tényleg belefér.

Nem tudom amúgy, mit jelent az, hogy IGENCSAK LIBERÁLIS FELFOGÁSÚ SZERKESZTŐ, meg azt sem, honnan veszed, hogy itt azok vannak. Én személy szerint nevetségesnek és egyben aggasztónak is tartom az egész boszorkányüldöz ést, amit most rendeznek az eset kapcsán, de azért a teljesen idiótát se játsszuk már el a római köszönéssel. Hiszen nyilvánvalóan a rómaiak is azt üvöltötték a karlendítő üdvözléshez, hogy WHITE POWER, ugye? :D

Egyébként egy percig sem hiszem, hogy Anselmo náci lenne, inkább csak egy meggondolatlan barom. De azt sem hiszem, hogy valakinek meggondolatlan baromságok miatt örökre bűnhődnie kellene, ráadásul totál következetlenül , hiszen 2019-ben játszott Bécsben, és senkit sem zavart, a Metallicáról is van karlendítve pózolós kép, Axl Rose pedig konkrétan egy horogkeresztes náci sast mutat a laminált passztartójában a Paradise City klipjében, mégsem rémlik, hogy valaha is a koncertjeik törlését követelték volna a zöldek akárhol. És természetesen egyiküket sem gondolom nácinak - miközben ezek a dolgok a maguk idejében sem voltak elfogadhatóak.
Idézet
 
 
#20 Abigél 2023-01-26 12:47
Úgy látszik a (igen csak liberális felfogású) szerkesztők szemét is csípi a véleményem, pedig tudják (ha tudják) hogy a karlendítés már évszázadokkal hamarabb is létezett.
Idézet
 
 
#19 hároméves férfi 2023-01-26 12:17
Na jó, kicsit túl van már tolva ebben a kommentmezőben is a drámaszakkör.
Idézet
 
 
#18 Etele 2023-01-26 12:13
Itt a nagy lehetőség a pénzéhes Live Nation Magyarország előtt. Szervezzék le a bandát egy teljes hétre a csodálatos Barba Negraba, így is garantált a teltház. Ha végül mégse tudják megtartani, a rendszerhasznál ati díjnak csúfolt lopásból is megmarad nekik pár millió, tisztán.
Idézet
 
 
#17 kiss gabor 2023-01-26 12:00
A kovetkezo logikus lepes az lenne, ha az osszes letezo eloado, legyen az rock vagy metal, vagy barmi mas, lemondana az osszes nemetorszagi fellepest es turnet arra hivatkozva, hogy naci orszagba be nem teszik a labukat.

"Dehat az majd' szaz eve volt!" - mondanak a nemetek.
"Mi nem felejtunk" - mondanak az eloadok.
Idézet
 
 
#16 dzsud 2023-01-26 11:18
Idézet - nikfisz:
Ez a mai rendszer rosszabb mint a kommunizmus volt!


Ez konkrétan az. Csak most nem vörösre, hanem zöldre meg kékre vannak festve.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.