Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Page, Jones, Bonham: az énekes személyén bukott el az ígéretes projekt

Egy friss interjúban Jimmy Page és John Paul Jones, a Led Zeppelin két tagja egyértelművé tette: azért nem folytatták a közös zenélést a banda 2007-es koncertje után más néven, a közös munka iránt nem érdeklődő Robert Plant helyén más énekessel, mert nem tudtak megegyezni a frontember személyében.

Nem titok, hogy miután a 2007-es londoni koncert után Robert Plant énekes egyértelművé tette: nem akarja folytatni tovább a Led Zeppelint, Jimmy Page gitáros, John Paul Jones basszer/billentyűs és Jason Bonham dobos ennek ellenére is együtt akartak maradni. Habár Steven Tyler és Myles Kennedy neve már akkoriban is bekerült a köztudatba, mint a Zep hangszeresek esetleges társa, a dolog végül senkivel sem jött össze.

„Jason Bonham, John Paul Jones és én úgy láttuk: az a helyes, ha új zenéket is játszunk. Robertnek meg ott volt az Alison Krauss-szal közös projektje”, mondta Page a Classic Rock magazinnak. „Úgy gondoltuk, tényleg mindent bele kell adnunk a zenébe, viszont a végén túl bonyolulttá vált a helyzet az énekesekkel meg az egyéb tennivalókkal. És ez az egész meg is változtatta volna az eredeti elképzeléseink karakterét. Nem mondom, hogy nyomás volt rajtunk, de egy rakás híresztelés keringett erről meg arról az énekesről. Miközben számomra mondjuk sokkal inkább arról szólt a dolog, hogy megnézzük, mire vagyunk igazából képesek. És nem hinném, hogy megkaptuk volna erre az esélyt. Természetesen játszottunk volna Led Zeppelin dalokat is, de előtte valami nagyon-nagyon jó új muzsikát akartunk letenni az asztalra.”

„Soha nem is volt szó arról, hogy ezt az új projektet Led Zeppelinnek neveznénk”, tette hozzá mindehhez John Paul Jones. „Ez teljes félreértés. Akkor is csak annyit mondtam, hogy ha útra kelünk, kell majd játszani pár Zeppelin dalt is, és ezzel nincs is semmi gond. Például próbáltuk a Carouselambrát az In Through The Out Doorról, amit soha nem játszottunk korábban élőben, és egy csomó új nótánk is elkészült. De Jimmyvel nem tudtunk megegyezni az énekes személyét illetően. Nekem nagyon bejött Myles Kennedy. Megvolt a megfelelő hangterjedelme, de a karaktere teljesen más, mint Roberté. Vele totál más lett volna az egész zenekar. De végül nem jött össze a dolog, és mind továbbléptünk.”

„Amikor felhívtak, azt mondtam: tessék?”, emlékezett vissza a közös próbákra pár éve Steven Tyler. „Aztán találkoztunk és játszottunk. Úgy voltam vele: most már nemcsak Paul McCartney-val énekelhettem, de a Led Zeppelinnel is, és ez a mennyország", mondta az énekes. A meghallgatás olyan jól sikerült, hogy Jimmy Page, John Paul Jones és Jason Bonham felajánlották neki: csatlakozzon hozzájuk egy világkörüli turné erejéig. „Ekkor Jimmy szemébe néztem, mert elérkezett az idő, hogy válaszoljak neki. Lemezt akartok írni velem?, kérdeztem, aztán nemet mondtam. Ő a világ legnagyobb zenekarának a tagja, én pedig egy ahhoz hasonló bandában vagyok szintén tag. Elkötelezett vagyok a saját csapatom iránt, és imádom", mondta Tyler.

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 Sárvári Gábor 2013-02-16 12:35
Idézet - Resunikufesin:
Nagyon helyes, elég már a sok lerombolt mítoszból (pl. Thin Lizzy)


Egyetértek. Sok banda tér vissza, de szerintem csak a pénzért. Mert a múltban lerakott dolgokhoz hozzátenni nem tudnak már semmit! Itt nem pont róluk beszélek, inkább a metal zenekarokról úgy általában.
Idézet
 
 
+1 #2 kamikaze 2013-02-11 12:09
Cozy Powellt kellett volna bevenni 1980-81 táján, utána már fonalat vesztettek és kár lett volna bármilyem más néven vagy formában tovább folytatni. Hagyni kell pihenni a legendát, így mindenki azt képzel bele, illetve hisz róla, amit csak akar. Pagenek két jó ,,megmozdulása" volt a Zep után, az Outrider és a Coverdale-lal készített lemez, a többi felejthető. Plant bár sokkal több új produkciót alkotott, ezek meg sem közelítették az anyabanda színvonalát, igaz nem is akarták, és gyakran egészen más stílusban készültek. Jonesról még ennyit sem lehet elmondani. Azért szép volt fiúk!
Idézet
 
 
-3 #1 Resunikufesin 2013-02-11 10:06
Nagyon helyes, elég már a sok lerombolt mítoszból (pl. Thin Lizzy)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.