Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ozzy: Top 10-es kislemezdal egy rapperrel, új album a rapper producerével

1988 óta először ismét az amerikai kislemezek Top 10-es listáján találta magát Ozzy Osbourne, aki a rapper Post Malone friss dalában vendégszerepel. Még ennél is jobb hír azonban, hogy az énekes saját állítása szerint befejezte új albumának munkálatait.

0208ozzy

Egészségügyi kényszerszüneten tölti 2019-et Ozzy Osbourne, de az énekes szerencsére nem tétlenkedik. Hangja most éppen a rapper Post Malone friss dalában, a Take What You Wantban hallható, amely az amerikai listák nyolcadik helyén áll – Ozzy utoljára 1988-ban jutott fel a kislemezek Top 10-jébe odaát, a Lita Forddal közös Close My Eyes Foreverrel, akkor szintén a nyolcadik helyre. Még ennél is érdekesebb, hogy az együttműködés folyománya egy új Ozzy-lemez lett. „Soha nem is hallottam még a srácról”, mondta a The Sunnak a kollaborációról Ozzy. „Viszont szerette volna, ha éneklek a dalában, én meg elvállaltam. Végül egyik dologból következett a másik, és elkezdtem egy új album felvételeit Post Malone producerével, Andrew Watt-tal. Csak kilenc dalról van szó, de ez volt a katalizátor ahhoz, hogy odáig jussak, ahol jelenleg tartok. Ha nem készítettem volna el ezt a lemezt, még mindig azon görcsölnék, hogy örökké csak itthon fekszem majd. Baromira hiányzott már a zene, a rajongóim pedig nagyon lojálisak, ők a legjobbak. Amíg nem kezdtem bele a lemez elkészítésébe, azt hittem, meghalok. De így végre felkeltem a seggemről.”

Egyelőre persze semmi érdemit nem tudni a szóban forgó lemezről, sem azt, hogy kik voltak a stúdióban Ozzy zenésztársai – így például, hogy vajon a legutóbbi turnékra visszatért Zakk Wylde gitározik-e az anyagon –, sem azt, hogy kivel írta az énekes a dalokat. Némi támpontot ugyanakkor jelenthet, hogy a szóban forgó Andrew Watt azonos azzal a fiatal gitárossal, aki pár éve Glenn Hughesszal és Jason Bonhammel zenélt a California Breedben. Ozzy mindenesetre saját bevallása szerint élvezte a munkát: „Tíz éve nem stúdióztam (mármint alighanem szólóban, hiszen közben a Black Sabbath 13 lemeze azért megjelent – a szerk.), szóval kicsit úgy érzem, lemaradtam. A zene manapság már egyből megy fel a netre, gyorsabban, mint ahogy megírok egy szöveges üzenetet. Minden a letöltésekről, a streamingről szól. Mi a faszt jelent ez? Mi az a Spotify? Először azt hittem, valami bőrprobléma (a spot szó pöttyöt, pattanást is jelent – a szerk.)… Maga a lemez négy hét alatt elkészült. Mondtam is Sharonnak, hogy nem érzem úgy, mintha albumot készítettem volna, mert nem az lett a vége, hogy üvöltözünk egymással…”

Jelenleg persze kérdéses, mikor és milyen formában lát napvilágot a 2010-es Scream folytatása.

 

Hozzászólások 

 
#4 shmonsta 2019-09-17 22:58
Egyszerűen elképesztő, hogy Ozzy mennyi érzelmet képes belevinni egy közreműködésbe is. Ha már elvállalja, odateszi magát. Nagyon jó lett.
Idézet
 
 
#3 bjorn 2019-09-17 15:37
Kurva jó szám ez az a helyzet. Stilustol függetlenül. Ozzy meg egy isten
Idézet
 
 
#2 Jézus 2019-09-17 14:24
Az Ozzy-dal kapcsán felmerülő vitákra reagálva belinkelt valaki egy befutás előtti videót erről a Malone fickóról, és tényleg ég és föld a különbség. Érdemes rákeresni, Bob Dylant énekel, illetve gitározik. De van felvétel Nirvana, Metallica dalokról is. Rohadtul tehetséges fickóról van szó, jó hanggal megáldva, kár, hogy a zsebe fontosabb volt neki, mint a zene, de ki vagyok én, hogy beleszóljak bárki szakmai döntésébe is.
Idézet
 
 
#1 The_Sentinel 2019-09-17 13:26
Ettől kicsit most megijedtem. De ne jöjjenek be a félelmeim.

(Annak mondjuk örülök, h Kevin Churko kikerült a képből.)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.