Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Összes hátralévő 2023-as koncertjét jövőre halasztotta az Aerosmith

Eredetileg csupán néhány koncertet érintett az Aerosmith kényszerű turnészünete, most azonban a búcsúszéria összes idei előadását 2024-re halasztották. A problémát Steven Tyler torokproblémái okozzák.

0930aero

Peace Out búcsúturnéjának összes állomását elhalasztja az Aerosmith. A zenekar eredetileg csupán hat koncertet tolt januárra és februárra, miután a koncertsorozat mindössze harmadik állomásán, a New York állambeli Elmontban adott koncerten megsérültek Steven Tyler énekes hangszálai, a menetrend október 11-én folytatódott volna a floridai Tampában. „Steven sérülése sajnos lényegesen komolyabb, mint először hittük – írta nyilatkozatában a zenekar. – Az orvosa szerint a hangszálsérülések mellett gégetörést is szenvedett, ez pedig további ápolást igényel. A lehető legjobb gyógyszeres kezelést kapja, hogy minél előbb felépüljön, de a sérülés természetéből fakadóan türelmesnek kell lennie.”

A zenekar az elhalasztott bulik mielőbbi újraszervezését ígéri.

Az utóbbi évtizedben egészségügyi problémákkal is küzdött, illetve társaival jól dokumentált, súlyos feszültségekkel terhelt viszonyt ápoló Joey Kramer dobos a mostani koncerteken sincs ott társaival, helyette technikusa, John Douglas ül a cuccnál. Egyelőre nem tudni, várhatók-e Észak-Amerikán kívüli fellépések is: mint emlékezetes, az eredetileg 2020-ra tervezett, magyar állomással is rendelkező európai turnét a covid idején többszörösen is elhalasztotta, majd végül lemondta a zenekar.

A visszavonulásról szóló döntés cseppet sem meglepő, hiszen Tyler 75, Joe Perry gitáros és Kramer 72, Tom Hamilton basszer és Brad Whitford gitáros pedig 71 éves idén.

 

Hozzászólások 

 
#3 Asidotus 2023-09-30 13:53
Idézet - kornel:
Nem kéne már ezt erőltetni.Ők is meg jópár kortársuk eljutott arra a pontra,mikor már nem megy.Az Aerosmith nekem meg mindig az a banda marad,amely a The other side klipjében látható.Nekem ők akkor,a 40es éveiket taposva voltak a csúcson minden szempontból.

pontosan én így érzem én is. És így vagyok a Mötley Crüe-vel is
Idézet
 
 
#2 kornel 2023-09-30 11:11
Nem kéne már ezt erőltetni.Ők is meg jópár kortársuk eljutott arra a pontra,mikor már nem megy.Az Aerosmith nekem meg mindig az a banda marad,amely a The other side klipjében látható.Nekem ők akkor,a 40es éveiket taposva voltak a csúcson minden szempontból.
Idézet
 
 
#1 Tuonela 2023-09-30 08:07
Ha jól értettem a zenekar közleményét, a 2024-re lekötött dátumok sem állnak, a teljes turnét elhalasztják és "valamikor 2024-ben" tervezik pótolni. A zenekar honlapján sincs fent jelenleg egy dátum sem. Még a turnéhoz kapcsolódó merch kollekciót is törölték.

Sajnos az az érzésem, hogy egy gégetörés után meglepő lenne, ha egyáltalán valaha színpadra tudna még állni. Nyilván sejthető volt, hogy nem túl realisztikus egy 40 állomásos turné bejelentése egy olyan zenekarnál, akik az utóbbi időben még jóval rövidebb körutakat illetve vegasi fellépéssorozat okat sem tudtak lemondások nélkül végigcsinálni; de azért nem gondoltam, hogy három állomás után lesz vége az egésznek.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.