Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Olyan volt a zenekar, mint egy heves, tüzes szerelmi viszony, ahol minden rendkívül gyorsan történik”

0520luciferSokan a mai napig értetlenül állnak a mindössze egy lemezt kiadó The Oath formáció gyors halála előtt, a hamarosan új csapattal visszatérő Johanna Sadonis szerint azonban egyszerű személyes problémák miatt ment szét a csapat. Az énekesnő új zenekara Lucifer névre hallgat, és június 16-án hozzák ki bemutatkozó lemezüket Lucifer I címmel.

Anubis címmel már kihozott egy debütáló single-t az év elején a Lucifer, a The Oathból ismert Johanna Sadonis új zenekara, és ezt hamarosan egy teljes nagylemez is követi a Rise Above kiadónál. Utóbbi kapcsolat aligha véletlen, hiszen a banda stúdiógitárosa nem más, mint Garry Jennings, a Cathedral és a Death Penalty legendás muzsikusa, aki a koncerteken elvileg nem játszik majd a zenekarban, viszont a dalszerzésben és az anyag feljátszásában alaposan benne volt a keze. A zenekar olyan hatásokat emel ki, mint a Black Sabbath (micsoda meglepetés!), a Deep Purple, a Led Zeppelin és a Blue Öyster Cult, és ígérik, hogy nem valami tucatszerű okkult rockkal jelentkeznek majd.

„Sajnos a zenekar még azelőtt feloszlott, hogy igazán elkezdődhetett volna a munka”, ismerte el Johanna Joel Gaustennek adott interjújában a The Oath kapcsán. „Rengeteg tervem volt a The Oathtal, és nem kellett volna ilyen korai szakaszban befejeződnie a sztorinak. Alaposan össze is törtem, amikor vége lett… Nem akarok nagyon belemenni a részletekbe, de kicsit olyan volt, mint egy nagyon heves, tüzes szerelmi viszony, ahol minden rendkívül gyorsan történik, és emiatt roppant gyorsan fel is emészti az összes energiádat. A 0520luciferc dalszerzés terén minden remekül működött, de személyes szempontból már nem igazán. Én meg arra gondoltam utána, hogy ahelyett, hogy depresszióba esek, inkább veszem ezt az energiát, és valami kreatív munkába fordítom át. Leültem, kitaláltam a Lucifert, és így jött létre az új zenekar.”

Az albumra az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Abracadbra
02. Purple Pyramid
03. Izrael
04. Sabbath
05. White Mountain
06. Morning Star
07. Total Eclipse
08. A Grave For Each One of Us

Az Izrael című szerzemény klipje alább máris megtekinthető. Johanna volt zenésztársa, a gitáros Linnéa Olsson a Beastmilkből lett Grave Pleasures soraiban folytatta, és hamarosan Budapesten is fellép.

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 Tulus 2015-06-10 17:22
Egy kicsit arrébb :-)
Idézet
 
 
+1 #2 Erő 2015-06-10 17:12
Idézet - suizidium:
A The Oath télleg oda...szott!:-)

Hova?
Idézet
 
 
+1 #1 suizidium 2015-06-10 16:20
A The Oath télleg oda...szott!:-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.