Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Októberben debütál Trujillo Pastorius-dokumentumfilmje

0920jacoAz eredeti tervekhez képest kicsit csúszott, de végül lassan összeáll az a Jaco Pastoriusról készült dokumentumfilm, amelynek fő húzóerője és finanszírozója Robert Trujillo volt. A Metallica basszerének produkciója valamikor jövőre debütálhat a mozikban.

A USA Today értesülései szerint a fontosabb független filmfesztiválokon már idén, a mozikban pedig jövő tavasszal lehet majd találkozni a Jaco című dokumentumfilmmel. A Weather Report tragikus sorsú zsenijéről, minden idők egyik legnagyobb formátumú basszusgitárosáról egyik fanatikus rajongója, Robert Trujillo gründolta össze a portrémozit, amely október 6-án debütál a Mill Valley filmfesztiválon. A vetítés után jótékonysági koncertet is rendeznek a Kaliforniai Filmintézet javára, ahol Trujillo mellett nemcsak metallicás kollégája, Kirk Hammett, hanem a Jane's Addiction dobosa, Stephen Perkins, illetve Jaco lánya, Mary, valamint unokaöccse, David is tiszteletét teszi majd.

A filmnek jelenleg az utolsó vágásai folynak, Trujillo pedig már nagyban tárgyal a forgalmazókkal a jövőre esedékes mozis bemutatókról. Addig azonban még olyan seregszemléken is lejátsszák a Jacót, mint a Berlinale vagy a South By Southwest. Maguk a munkálatok egyébként azért csúsztak ilyen sokat, mivel Robert sokáig nem érezte teljesnek a képet. Ez egészen addig így volt, amíg idén januárban bele nem futott egy gálán Joni Mitchellbe, az énekesnő pedig boldogan vállalta, hogy egy mélyinterjú által amolyan narratív vezérfigurává váljon a megszólaltatott zenészek között. Rajta kívül a korábbi hírek szerint többek között Sting, Flea a Red Hot Chili Peppersből, Carlos Santana vagy Mike Figgis filmrendező is felbukkan majd a vásznon.

A Jacót az a Stephen Kijak jegyzi rendezőként, aki 2010-ben Stones In Exile címmel a Rolling Stones klasszikus 1972-es Exile On Main Street albumának készítéséről csinált filmet. Trujillo gyakorlatilag teljes egészében saját zsebből finanszírozta a film elkészítését. „Jaco a hősöm volt, az ő zenéjén nőttem fel. Amikor először meghallottam, az olyan volt, mint először szembesülni Eddie Van Halennel és az Eruptionnel. Arra gondoltál: milyen hangszer ez? Imádtam a fúziós jazzt, rengeteget merítettem belőle. Jacóban azonban volt egy olyan él, ami messze túlnőtt a jazzen. Benne volt a funk, a rock, a soul, a hozzáállása pedig hamisítatlan punk volt. Ez a film tényleg a szívemből jön...", mondta korábban.

 

Hozzászólások 

 
+7 #3 thrillseeker 2014-09-20 11:58
MIndenki lelkesedik itt valamiért, csak pont nem a zenéért, vagy legalábbis nem a zeneszerzésért.
Idézet
 
 
+10 #2 bogar 2014-09-20 11:49
Idézet - tökipompos:
Az egyetlen Metallica tag, aki lelkesedik valamiért... hiába, ebben a bandában mindig a basszerek voltak a legjobb fejek...


James az autók megszállottja, Kirk-nek saját horror fesztiválja van, Lars pedig a zenei háttériparba ásta bele magát.
Idézet
 
 
+7 #1 tökipompos 2014-09-20 11:00
Az egyetlen Metallica tag, aki lelkesedik valamiért... hiába, ebben a bandában mindig a basszerek voltak a legjobb fejek...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.