Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Oderus Urungus nélkül is folytatja a GWAR

0810gwarNoha a frontember és főideológus, Dave „Oderus Urungus" Brockie márciusban herointúladagolás következtében elhunyt, mégsem áll le a GWAR. A zenekar több régi tagot is újra bevont a játékba, és turnét, illetve új lemezt terveznek.

Mindenki arra tippelt, hogy a GWAR-nak vége lesz Dave Brockie halálával, de úgy fest, egyelőre nem áll le a gépezet: Brad „Jizmak Da Gusha" Roberts dobos a Metal Insidernek azt mondta, hogy a csapat a következő amerikai turnén visszatér ahhoz a koncepcióhoz, ahol nem Oderus Urungus viszi a hátán a történetet, hanem a GWAR-univerzum számos szereplője kap nagyobb szerepet, és ez az énekre is értendő. Mindehhez számos régi tag segítségét veszik igénybe, és még vadabb és kaotikusabb színpadi show-t ígérnek, mint az utóbbi években. Oderus kosztümjébe értelemszerűen egyikük sem bújik majd bele, a GWAR-mitológiában azonban részletesen kidolgozzák majd, mi történt a karakterrel, és ezt már az őszi amerikai koncerteken beépítik a fellépések tematikájába.

A csapat tehát nem áll meg: hamarosan fennállásuk harmincadik évfordulóját ünneplik, és nemcsak turnét, hanem új lemezt is terveznek. Az első lépés azonban saját fesztiváljuk, a szokásos GWAR-B-Q lesz augusztus 16-án Richmondban, az előző nap pedig ugyanitt Brockie-ról is megemlékeznek egy látványos viking temetés keretében.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.