Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nyolc új Anthrax dal már teljesen kész

Nyolc dalt már teljes egészében rögzített jövő évben esedékes új stúdiólemezéhez az Anthrax, és Scott Ian közlése szerint most csupán annyi dolguk van, hogy két-három továbbit is újra felvegyenek. Az albumon a sok kavarás után visszatért Joey Belladonna énekel majd.

Az Anthraxnek ezúttal nem kellett hosszas dalírogatásba bonyolódnia, hiszen a 2009 végén kurtán-furcsán eltávolított Dan Nelson énekessel már teljes egészében rögzítettek egy Worship Music című albumot, ami utána a páncélszekrénybe került. Mint ismeretes, Nelson elbúcsúztatását követően a New York-i thrasherek ismét '90-es évek-beli frontemberükkel, John Bush-sal akartak együtt dolgozni, de néhány vele lenyomott fellépést követően végül ismét visszatértek Joey Belladonnához, a banda klasszikus torkához. Belladonnával 2005-ben már újjáalakultak egyszer, de néhány év turnézás után előjöttek a régi feszültségek. Ezeket az idén nyárra leszervezett Sonisphere fesztiválok kedvéért félretették, hiszen ezeken a bulikon a banda a thrash nagy négyesének egyikeként a történelem folyamán első ízben koncertezhetett közösen a Metallicával, a Slayerrel és a Megadeth-tel.

A korábbi nyilatkozatokból is arra lehetett következtetni, hogy az Anthrax nem kívánja a kukába dobni Nelsonnal együtt a Worship Music anyagát, és Scott Ian legfrissebb információmorzsái szintén erre utalnak: ezek szerint nyolc dal már teljesen kész, két-három nóta pedig újrafelvételre vár Belladonnával abból az eresztésből. A Fight 'em 'til You Can't című darab egy idén októberi New York-i bulin már debütált is élőben, ezt egészen biztos, hogy korábban Nelsonnal is felvették. Azt egyelőre nem tudni, megmaradnak-e az eredetileg tervezett címnél, mi azt valószínűsítjük, hogy nem, de ki tudja.

Senki sem mondhatja, hogy nincs itt az ideje az új lemeznek, hiszen az Anthrax a 2003-as We've Come For You All óta nem jelentetett meg új dalokat. A banda az utóbbi évtizedben hajmeresztő tökölődést és variálást produkált, de ha nem önmaguk ellenségei, most tényleg nem húzzák tovább a munkálatokat a kelleténél: a Big Four idei Sonisphere-es fellépései, illetve friss közös DVD-jük, a The Big Four: Live From Sofia, Bulgaria ismét alaposan megemelte az Anthrax ázsióját, 2011-ben pedig további koncertek várnak rájuk a másik három bandával közösen.

A jelenlegi állás szerint az új album valamikor a jövő év első felében jöhet ki, a kiadó valószínűleg a Megaforce lesz. A speciális jellegű, 1991-es Return Of The Killer B's gyűjteményt nem számítva Joey Belladonna utoljára 1990-ben énekelt teljes értékű Anthrax stúdióalbumon, a Persistence Of Time-on.

Scott Ian és Rob Caggiano új side-projektje, a The Damned Things albumáról ide kattintva olvashatsz. A Shock! csehországi Sonisphere-beszámolójáért ide klikkelj!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.