Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nyolc hosszú év után felébredt álmából az Enchant

Fájdalmasan régen hallottunk utoljára San Francisco egyik legjobb zenekaráról, a progresszív metalban erős Enchantről, most azonban új hírek érkeztek Ted Leonardék háza tájáról: a zenekar új szerződést kötött az InsideOut kiadóval, és máris dolgoznak új albumuk dalain, amely 2013 elejére várható.

Az Enchant legutóbb 2003-ban adott ki stúdiólemezt Tug Of War címmel, és 2004-ben adtak magukról utoljára életjelet egy Live At Last című dupla élő anyaggal, azóta néma csend honolt a banda körül. Douglas A. Ott gitáros, a csapat főnöke és fő dalszerzője nyolc hosszú év után végre jó hírekkel szolgált: a zenekar ismét aktivizálta magát. „Szükségünk volt egy kis szünetre, mert rengeteg minden történt a magánéletünkben: válások, házasságok, gyerekek, különköltözések... De most végre ismét stabil a csapat, és készen állunk az új albumra! Mindenki alig várja, hogy nekikezdjünk a munkának. Jelenleg éppen a preprodukciós szakaszban járunk, éppen demókat rakok össze az új ötletekből, és nagyon hamar megkezdjük a végleges anyag felvételeit. Rendesen rá fogjuk szánni az időt a munkára úgy a dalszerzés, mind a hangszerelés tekintetében."

A banda és korábbi kiadójuk, az InsideOut új megállapodása hosszú távra szól, így remélhetőleg a 2013 elejére várható új lemez kiadása után az Enchant nem tűnik el ismét hosszú évekre. A zenekar jelenlegi felállásában Ott és Ted Leonard énekes mellett Ed Platt basszusgitáros, Bill Jenkins billentyűs és Sean Flanegan dobos érdekeltek, vagyis az ötösfogat összeállítása megegyezik a Tug Of Wart elkészítő kvintettel.

A tavaly óta a Spock's Beard mikrofonját is kezelő Leonard hangja mostanában az Affector nevű csapat Harmagedon című friss debütáló anyagán is hallható, amelyet szintén az InsideOut gondoz.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 thrillseeker 2012-06-04 11:23
Na végre!
Örülünk Vincent!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.