Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nyolc év után visszatérésre készül a Steel Prophet

Már dolgozik új nagylemezén az egyik legkultikusabb amerikai power metal zenekar, a Steel Prophet, akik a 2004-es Beware óta nem jelentettek meg új dalokat. A lemezen természetesen a zenekar klasszikus torka, Rick Mythiasin énekel majd.

„Tizenhárom dal dobsávjait már felvettük", mondja a munkálatokról a főnök, Steve Kachinsky gitáros (a képen). „Nyolc nótánál fent vannak a ritmusgitárok, és hétnél a basszus is. A szólók és a nagyzenekari részek mindenhol elkészültek, és tízhez a szövegek is megíródtak. Hat nótához elkészültek az énektémák – köztük az Oleander és a Bohemian Rhapsody új verzióihoz. Ami pedig a zenét illeti, folyamatos a fejlődés, az eddigi dolgokkal roppant elégedettek vagyunk. A pályafutásunk legjobb lemezét kívánjuk elkészíteni, és semmiképp sem szeretnénk összecsapni. Rajongói fejjel is jól tudjuk, milyen egy zenekartól félkész anyagot kapni ilyen hosszú várakozás után, így megpróbáljuk elkerülni a hasonló helyzetet..."

Az egyelőre bizonytalan megjelenési dátumú új Steel Prophet anyagra olyan dalok kerülnek majd fel, mint a Funeral For Art, a Tree Of Knowledge, a When I Remake The World (A Key Flaw), az Aliens, a Spaceships And Richard M. Nixon, a Through Time And Space és a 666 Is Everywhere. A bandában Kachinsky mellett Chris Schleyer gitározik, Vince Dennis basszusgitározik és Jimmy Schultz a dobos, a mikrofont pedig Rick Mythiasin bűvöli, aki utoljára a 2002-es Unseen lemezen énekelt a Steel Prophetben. Rick helyét a 2004-es Beware-en Nadir D'Priest vette át, majd később Bruce Hall (ex-Agent Steel) állt a frontra, 2007 óta azonban ismét Mythiasin a zenekar hangja.

A Steel Prophet 2013 áprilisában már biztosan ott lesz a jövő évi Keep It True fesztiválon.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.