Shock!

február 26.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nyáron jelenhet meg a Trouble rég várt új albuma

Már a stúdióban dolgozik kilencedik stúdiólemezén a chicagói Trouble. Az album producere a veterán Bill Metoyer, akivel annak idején első két albumukat is rögzítették, de ő melózott például a Slayer első két anyagán is. Ez lesz a Trouble első albuma, amin nem a klasszikus frontember, Eric Wagner, hanem a Warrior Soulból ismert Kory Clarke énekel majd. Az album munkacíme eredetileg The Dark Riff volt, ezt azonban a csapat nemrég elvetette.

A felvételek nagyrészének helyszíne a zenekar saját stúdiója, a Warburn, és Bill Metoyer mellett a doomster istenek munkáját segíti az a Larry Burns is, aki régóta a banda hangmérnökeként tevékenykedik nemcsak a stúdióban, hanem élőben is. A jelenleg cím nélküli anyag minimum tíz dalt tartalmaz majd, és Rick Wartell gitáros szerint a megszokott elemek mellett rejt majd néhány újdonságot is. A legnagyobb változás persze az, hogy Kory Clarke áll a fronton. „Kory félelmetesen tehetséges és dinamikus énekes", mondta Rick. „Nagyon sokat tesz hozzá a bandához a maga profizmusával, ami a kreatív munkára is igen megtermékenyítő hatást gyakorolt. Fantasztikus érzés úgy dolgozni, hogy nincsenek előttünk határok."

Nem Kory az egyetlen tag, aki ezen a lemezen debütál majd, hiszen Shane Pasqualla basszusgitáros és Mark Lira dobos sem játszottak még soha ezelőtt Trouble lemezen. A modern technikának köszönhetően a munkát az sem nehezíti, hogy Kory jelenleg Berlinben él, ahol kocsmát üzemeltet, míg a többiek továbbra is Chicagóban laknak. A kiadó az Escapi lesz, a megjelenés valamikor a nyár folyamán várható, de ez még csúszhat.

Olvasd el Rick Wartell Shock!-nak adott interjúját, és azt is, mit írtunk a Trouble legutóbbi budapesti koncertjéről!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.