Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nikki Sixx: „Nem lehet mindig csak baromságokat beszélni”

Nikki Sixx hajlamos személyes sértésnek venni, ha az interneten rosszakat írnak róla – ezt maga a Mötley Crüe főnök vallotta be nemrég egy rádióműsorban. A basszusgitáros áprilisban új könyvvel jelentkezik, és még a tavasz folyamán kijön a második Sixx A.M. lemez is.

„A legjobban azt szerettem például a Metal Sludge oldalon, hogy az oda írogató felhasználók egyszerűen mindent utáltak”, magyarázta Nikki Sixx egy új-mexikói rádióállomásnak. „Mintha csak összegyűlt volna kétszáz 14 éves: az egyik azt mondja, a Metallica szar, a másik azt válaszolja, hogy nem, te vagy a szar, a harmadik pedig közli, hogy nem, te vagy a legszarabb mind közül. Most már sajnos csak akkor nézheted meg a fórumot, ha regisztrált felhasználó vagy, szóval egy ideje nem voltam fent, de a Blabbermouth-ra ugyanilyen típusú emberek írogatnak…”

„Összességében ez az egész internet-dolog nagyon bosszant”, ismerte el a Mötley Crüe basszer. „Használhatod a hálót pozitív dolgokra is, vagy olvashatod rajta kizárólag a negatívumokat. Szerintem az embereknek pozitív energiákat kell kibocsátaniuk magukból, jópofa dolgokat, amik aztán elterjednek a neten, nem pedig mindent állandóan véleményezni. Az ugyanis baromi egyszerű. Egy kölyök megkapja az első iPhone-ját, regisztrál a twitteren, aztán kiposztolja, hogy Nikki Sixx egy fasz. Én pedig hajlandó vagyok az ilyesmit mellre szívni. Sokkal jobb lenne, ha az emberek túllépnének ezen a szinten, és megpróbálnák hasznos dolgokra fordítani a netet. Tényleg totális időpocsékolás állandóan negatív energiát sugározni a kibaszott világ felé. A ’70-es években még pont ennek az ellenkezőjéről szólt minden: pozitív zenék születtek pozitív hatással. A bandákkal sem volt lehetőség kapcsolatba lépni. A ’80-as években már sokkal több magazin jelent meg, beérkezett az MTV, utána a ’90-es években mindez fokozódott, ma pedig rendelkezünk egy olyan eszközzel, aminek segítségével bárkivel kommunikálhatunk, és vigyáznunk kell arra, mit mondunk. Nem lehet mindig csak baromságokat beszélni, olyat kell mondani, ami valóban számít.”

Nikki új könyve, a This Is Gonna Hurt: Music, Photography And Life Through The Distorted Lens Of Nikki Sixx április 12-én jelenik meg az Egyesült Államokban, a kötetet a jelenlegi tervek szerint nagyjából egy hónappal követi majd a témában szorosan kapcsolódó kettes Sixx A.M. lemez is. A fele-fele arányban szöveges tartalmat és fotókat rejtő könyv már a basszusgitáros második írásos kiadványa a hatalmas sikert aratott, magyarul is kiadott A heroin-naplók után. A This Is Gonna Hurt a beharangozók szerint ismét száz százalékos eszenciát ad majd Nikki személyiségéből, benne mindazzal a dühvel, szeretettel, optimizmussal, sötétséggel és eltökéltséggel, ami a zenész egész munkásságát jellemezte. A fotók és a sztorik Sixx egész karrierjét felölelik majd, kezdve a drogok áztatta korai évektől a Mötley Crüe szupersztár-korszakán át egészen a jelenig.

Ahogyan A heroin-naplók képezte az alapot Nikki szólócsapata, a Sixx A.M. első lemezéhez, a The Heroin Diaries Soundtrackhez, úgy a This Is Gonna Hurt is kap egy „könyvzenealbumot", mely azonos címmel jelenik majd meg, méghozzá a mostani állás szerint valamikor május folyamán. A Sixx A.M. tagjai Nikki mellett továbbra is James Michael énekes/gitáros/billentyűs (aki jelenleg éppen a Hammerfall-lal melózik egy nashville-i stúdióban) és a Guns N' Roses aktuális felállásában is érdekelt Daren Jay „DJ" Ashba gitáros.

 

Hozzászólások 

 
#1 Guest 2011-02-08 19:26
Igaza van a nettel kapcsolatban.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.