Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nikki Sixx: „A legjobb Mötley lemez még mindig bennünk van”

A héten került a boltokba a Mötley Crüe főnök Nikki Sixx másik csapata, a Sixx A.M. kettes számú lemeze, a This Is Gonna Hurt, ami nagy sikernek ígérkezik, a basszusgitáros azonban már a nyári Mötley / Poison / New York Dolls turnéra melegít, és azt is elárulta: év végén nekilátnak egy új albumnak.

A kettes Sixx A.M. az előrejelzések szerint 25-30 ezer példányban találhat gazdára az Egyesült Államokban az első héten, amivel még egy Billboard Top 10-es helyezés is simán kinézhet neki, ha éppen olyan a széljárás. Mindebben persze semmi meglepő nincs, hiszen a debütáló album közel 300 ezer példányban kelt el Amerikában, és ez még a Mötley Crüe utolsó albumával, a jelenleg 570 ezernél járó Saints Of Los Angelesszel összehasonlítva is tekintélyes eredménynek számít. Nikki új könyve, a szintén most kiadott This Is Gonna Hurt: Photography And Life Through The Distorted Lens Of Nikki Sixx szintén nagy siker, a New York Times bestseller-listájának negyedik helyén nyitott, a New Jersey-i Ridgewoodban pedig nem kevesebb mint kétezer ember gyűlt össze azért, hogy dedikáltassa az albumot a basszusgitárossal. Nikki ezzel olyan hírességek helyi rekordját döntötte meg, mint Hillary Clinton vagy Lance Armstrong.

Sixx szerint ugyanakkor fel sem merült, hogy a grandiózus nyári Mötley Crüe turnén esetleg a Sixx A.M. lehetne a nyitóbanda. „A Mötley Crüe-nek kellene nyitnunk, ami a világ legfurcsább dolga", mondta Nikki az About.comnak. „Csak az lenne nála furcsább, ha leülnék a közönség soraiban és megnézném magunkat élőben, de remélem, ez azért nem fog megtörténni... Idén nyáron a Poisonnal és a New York Dollsszal indulunk turnéra. A Dolls számos zenekar nagy hatása, méghozzá több szinten is, és a Poisonnak is rengeteg slágere van. Mindhárom banda igazi túlélő, és ez tetszik nekem... Olyan ez, mint valami hátrányos helyzetűek turnéja, hiszen egyik bandának sem lenne szabad itt lennie, mégis itt vagyunk. És baromi izgalmas látni a reakciókat erre, hiszen a jegyeladások átszakítják a plafont. A rajongók könyörögtek valamiért, megkapták, amit akartak, és nagyon boldogok vele. A zenekarok szintén. Ebben a gazdasági helyzetben elég nehéz nemhogy koncertekre menni, de még valamiért lelkesedni is, és az emberek kedvező fogadtatása azt mutatja, jó döntést hoztunk."

Jó hír, hogy az év vége felé a Crüe is nekilát az új albumnak. „A legjobb lemezünk szerintem még mindig bennünk van. Komolyan hiszek ebben. Izgatott vagyok amiatt, hogy év végén és jövő év elején végre tényleg összerakhajtuk az új dalokat. A Saints Of Los Angeles fantasztikus volt. Grammyre jelölték, és ez azt mondja nekem, hogy még harminc év elteltével is olyan zenét csinálunk, amire odafigyelnek az emberek. Miközben a lemezeladások világszerte zuhannak, mi még mindig jól teljesítünk. Mindig megtaláljuk a módját annak, hogyan újítsuk meg magunkat, miként tartsuk életben a csapat kamaszos sármját. Ez a szimpla és egyszerre hasadt személyiség a banda szépségének része: ez teszi a Mötley Crüe-t azzá, ami. Imádunk egy zenekarban lenni, imádjuk a zenénket, és a rajongók is imádják. Anélkül, hogy közhelyekkel szeretnék dobálózni, tényleg hálás vagyok azért, hogy még mindig ezt csinálhatom."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.