Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nick Barker is csatlakozott a Carcass ex-gitárosához

0831nickMonstrance névre hallgat az a zenekar, amelyben a Carcass és a Blackstar volt gitárosa, Carlo Regadas tervezi a visszatérést a színtérre. A banda most egy igazi nagyágyúval bővült Nicholas Barker dobos személyében.

Ian Treacyvel, a Benediction és a Meathook Seed ex-dobosával, illetve Tony Gloverrel, a Devoid egykori frontemberével alapította meg Monstrance nevű új bandáját Carlo Regadas gitáros, aki annak idején Mike Amottot váltotta a Carcassben, majd a Blackstarban is együtt zenélt Jeff Walkerrel. A banda dalai már 2005 környékén elkezdtek alakot ölteni, sőt, egyes riffeket, témákat még egyenesen a Carcass és a Blackstar időszakából mentett át a gitáros az új bandába. Miután pedig csak úgy próbaképpen megmutogatta a jó egy évtizedes felvételeket pár ismerősnek, olyan jó reakciókat kapott, hogy úgy döntött: itt az ideje ismét visszatérni az aktív zenéléshez. A zenekar közben Aleksandar Kokai basszerrel és Steven Hargraves ritmusgitárossal bővült, Ian Treacyt pedig a napokban Nicholas Barker (Cradle Of Filth, Dimmu Borgir, Lock Up, Testament satöbbi) váltotta.

Carlo szerint az elkészült zenét nem feltétlenül lehet kategorizálni, de ha mindenáron muszáj, ő leginkább melodikus death metalként jellemezné az anyagot lehangolt gitárokkal és extrém énekkel: a dalok egyszerre súlyosak, illetve dallamosak és fogósak. „Remélhetőleg hamarosan stúdióba vonulhatunk, és elszabadítjuk a lemezt, amit húsz éve vár a metal világa!", mondta pár hónapja a gitáros.

A Karma After The Storm című dal részleteibe alább már bele lehet hallgatni (itt még Treacy játéka hallható), az első album várhatóan jövőre érkezik a bandától.

 

Hozzászólások 

 
+5 #1 Slipo 2015-08-31 13:44
Ez nagyon jónak ígérkezik...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.