Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nemet mondott a vendégszereplésre Sammy Hagarnek James Hetfield

0814hagarSzeptember 23-án jelenik meg Sammy Hagar új lemeze, amely a rajta szereplő rengeteg illusztris vendégnek köszönhetően szimplán csak Sammy Hagar & Friends néven fut. Az énekes elárulta: egy neves zenészbarátja ugyanakkor nemet mondott a szereplésre.

Az egykori Montrose és Van Halen frontember új albumán olyan vendégek bukkannak fel zenészként vagy dalszerzőként, mint Sammy jelenlegi chickenfootos zenésztársai, azaz Joe Satriani, Michael Anthony és Chad Smith, Kid Rock, Neal Schon a Journeyből, Nancy Wilson a Heartból, illetve korábbi Montrose tagok. Érdekességként az énekes rögzítette a Depeche Mode Personal Jesusát és Bob Seger Ramblin' Gamblin' Manjét is. Sammy a Rolling Stone-nak ugyanakkor elmondta: egy nagyon jó barátja, James Hetfield nem vállalta a szereplést az albumon. „Nem igazán akartam erről beszélni, de teljesen őszinte leszek: James nagyon kedves barátom, sokat lógunk együtt Hawaii-on. Eredetileg azt szerettem volna, ha ő énekli velem a Knockdown Dragout dalt, de aztán úgy alakult, hogy Kid Rock nyomta fel teljesen spontánul a témát. Utána arra gondoltam, azért jó lenne, ha egy részt James is énekelne a nótában. Elküldtem neki, elmeséltem a sztorit, és azt válaszolta: nagyon megtisztelőnek tartja, hogy szeretném a tengerészhangját ott tudni a lemezemen – de az ilyesmi nem az ő stílusa. És ez rendben is van így, ettől még természetesen imádom Jamest."

Hogy utóbbi kijelentésének nyomatékot adjon, Hagar még méltatta is egy kicsit Hetfieldet. „Óriási frontemberré lett. Hihetetlenül erőteljes, nem szarozik. Nem olcsó szarságokat csinál a színpadon azért, hogy jó frontember legyen, mint például én. Én olyanokat mondok, hogy hé, jól érzitek magatokat?, csak hogy reakciót csikarjak ki, tudom, hogyan kell valami olyat mondani egy dal vége előtt, hogy hatalmas ováció legyen, mire a csapat befejezi, és mintha a közönségnek a dal tetszett volna annyira. Ismerem az összes ehhez hasonló régi veterántrükköt, James azonban nem él ilyen fogásokkal, és így is elképesztő karizmája van. Nagyon szerettem volna, ha szerepel az albumon, de nem működött. És persze csaltam már azzal is, hogy elküldtem neki azt az egy dalt a többi nélkül, hiszen ha egy Metallica rajongó csak miatta megveszi a lemezt, eléggé dühös lett volna. Ez ugyanis nem egy Metallica album..."

Hetfield egyébként valóban nem gyakran vállal cameókat: 1996-ban szerepelt a Corrosion Of Conformity Wiseblood albumán, 1999-ben pedig a Primus Antipop lemezén, de ezeken kívül más hasonló eset nem nagyon jut eszünkbe...

 

Hozzászólások 

 
+1 #9 Kazai István 2013-10-12 19:05
Szerintem Sammy Hagar az egyik legnagyob rockénekes. MONTROSE, VAN HALEN, CHIKENFOOT. A fickó 65 éves, de kevés általam ismert énekes van ilyen formában.

A szólómunkásságá ról nem is beszélve.
Idézet
 
 
+1 #8 Venomádi 2013-08-15 10:06
Igaz is, de a Lulu után nincs mit veszteni, ezzel is jobban járt volna, nameg hogy szórakoztasson is engem Hetfield azzal, hogy ez nem az ő műfaja :D Egyébként nem karizma kérdése feltétlenül, valaki tud kommunikálni valaki nem, ettől függetlenül Sammy-vel a VH-t még szívesen megnézném, persze Mike-al a másik mikrofonnál.
Idézet
 
 
+3 #7 kamikaze 2013-08-15 08:36
No name?! Ez most komoly?
Ha nem ismered, hallgasd meg pl. ezt (jó nagy hangerővel :)):
http://www.youtube.com/watch?v=lCCWXAp49So
Idézet
 
 
+5 #6 Wildhearted 2013-08-14 20:47
Sammy Hagar no name?
Van Halenről hallottál már?
Simán lejátszák a Metallicát. Örüljünk, hogy nem rontja el James a produkciót.
Idézet
 
 
-11 #5 s akkor mivan? 2013-08-14 12:28
ilyen no/name zenesznek en sem enekelnek fel egy dalt sem csak ugy.
Idézet
 
 
+8 #4 zombee 2013-08-14 10:59
Ő énekelte a Hell Isn't Good-ot a South Park filmben, amikor Kenny a pokolba került.
Idézet
 
 
+4 #3 Motörbreath 2013-08-14 10:08
Idézet - plasticgreenhea d:
az első danzig lemezen is volt egy minimális közreműködése a twist of cain-ban


Igazad van, sőt, még a Possession-ben is háttérüvöltözik , el is felejtettem.
Idézet
 
 
+4 #2 plasticgreenhead 2013-08-14 09:58
az első danzig lemezen is volt egy minimális közreműködése a twist of cain-ban
Idézet
 
 
+4 #1 Motörbreath 2013-08-14 09:42
Hetfield bátyónak volt még egy kevésbé közismert vendégszereplés e: a Gov't Mule Drivin' Rain című számában énekelt duettet, ha jól rémlik 1998-ban.

A youtube-on is csekkolható a szám, egy riffelős southern rock jellegű tétel. Szerintem király, ha bírod Hetfield rockosabb, redneckebb vonalát.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.