Shock!

április 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem vesztem el, nem zavarodtam össze, és nem is tartok szünetet”

Április 8-án jelenik meg a Target kiadó gondozásában Mike Tramp új nagylemeze, a Cobblestone Street, amely eltér az egykori White Lion frontember korábbi produkcióinak nagyrészétől: a dán származású énekes ezúttal klasszikus singer/songwriter albumot készített, szinte kizárólag akusztikus szerzeményekkel.

„Nem vesztem el, nem zavarodtam össze, és nem is tartok szünetet", mondja az albumról Tramp. „Ez az a lemez, amit már nagyon-nagyon régóta el akartam készíteni, de korábban nem volt bátorságom megcsinálni, és bizony az ilyesmi nem úgy megy, hogy egy ilyen anyag után csak úgy simán visszatérek az üvöltő Marshall erősítőkhöz, a mennydörgő basszushoz és az ágyúlövésszerű dobokhoz. Most itt tartok, és szólóelőadóként a jövőben is ebbe az irányba haladok majd, ha pedig bármikor is úgy érzem, hogy felébred bennem a vágy egy kis hangos rock'n'rollra, azt valamilyen zenekari formációban valósítom majd meg, ahol csak az énekesként vagyok a csomag része." Tramp tavaly negyven koncertet adott Európában tényleg szólóban – mindez azt jelenti, hogy nem csak egyedül állt ki a színpadra, hanem egyedül is utazott, és semmit sem bízott másokra. „Ez volt a legkielégítőbb, leginkább feltöltő turné, amit valaha is csináltam, és ez a lemez ki is fejezi mindezt", mondja a Cobblestone Streetről az énekes.

Tramp egy hét alatt rögzítette a lemezt Koppenhágában tavaly nyáron, Soren Andersen hangmérnök és társproducer segítségével. „A dalok némelyikét húsz éve írtam, néhányat pedig csak egy héttel a felvételük előtt, de mind száz százalékosan mutatja meg, ki is valójában Mike Tramp. Csak úgy felbukkantam a stúdióban, Soren pedig megkérdezte: miért nem ülök le egy gitárral a mikrofon elé, és veszem fel a dalaimat úgy, ahogy megírtam őket? Mint nagy hősöm, Bob Dylan is csinálta annak idején... A nap végére fel is vettük az első négy számot, amikhez Soren adott némi billentyűt és dobot. Nagyszerű érzés volt ülni a kanapén, és meghallgatni őket: nyers és pőre felvételek voltak, de ugyanakkor teljesek is."

A dallista az alábbi:

01. Cobblestone Street
02. Caught In The Storm
03. New Day
04. Ain't The Life I Asked For
05. Revolution
06. We'll Be Alright
07. Angel Or Devil
08. Find It In Your Heart
09. What Are You Gonna Do
10. Once
11. More To Life Than This (bónusz)
12. '92 (bónusz)

Mike a lemez megjelenése után, tavasszal európai turnéra indul, de egyelőre sajnos úgy fest, csak észak- és nyugat-európai dátumokkal.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.