Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem tudok megfelelni mindannak, ami az iparágban egyre inkább kötelezővé válik”

Csaknem tizenöt év után megvált Pete Parada dobostól a The Offspring. Az indoklás sajátos: a koronavíruson már átesett Parada egyéb egészségügyi okok miatt, orvosai javaslatára nem oltatta be magát.

0225offspring

Kikerült a The Offspring soraiból Pete Parada dobos, méghozzá állítása szerint azért, mert nem oltatta be magát az új típusú koronavírus ellen. Mindennek ugyanakkor szakorvosi javaslat volt az oka: Parada gyermekkora óta egy autoimmun neurológiai betegségben, az úgynevezett Guillain-Barré szindrómában szenved. Tovább színesíti a képet, hogy magán a covidos megbetegedésen már átesett. „Saját kórtörténetem és az oltások esetleges mellékhatásai miatt az orvosom nem javasolta, hogy most beoltassam magam – írta nyilatkozatában a dobos. – Egy évvel ezelőtt elkaptam a vírust, és mérsékelt tünetekkel ment át rajtam, így biztosra veszem, hogy képes lennék ismét elbánni vele, abban viszont nem, hogy túlélném a Guillain-Barré szindróma egy esetleges újabb, vakcinációt követő rohamát. Gyermekkorom óta küzdök ezzel a kórral, és sajnos ahogy telnek az évek, úgy lesz egyre rosszabb a helyzet. Így sajnos a kockázatok messze felülmúlják számomra az előnyöket. Mivel nem tudok megfelelni mindannak, ami az iparágban egyre inkább kötelezővé válik, nemrég az a döntés született, hogy nem biztonságos a közelemben lenni sem a stúdióban, sem turnén.”

Közleményében a dobos leszögezi: a maga részéről kizárólag egészségügyi okokból döntött úgy, hogy nem oltatja be magát, ugyanakkor támogatja az egyéni beleegyezésen, önrendelkezésen alapuló oltást – ennek kényszerre történő, kötelező változatát azonban nem.

Egyelőre nem tudni, ki kerül majd a frissen megjelent Let The Bad Times Roll albumot népszerűsítő majdani turnén az Offspring dobcucca mögé. Parada ugyanakkor azt mondja, nem haragszik társaira, amiért kitették a szűrét. „Azt teszik, ami meggyőződésük szerint a legjobb nekik, akárcsak én. A teljes Offspring-családnak a legjobbakat kívánom a jövőre nézve.”

 

Hozzászólások 

 
#6 Torzonborz 2021-08-06 13:11
Idézet - kornel:
Érdekes kis történet.Ha az ember kellő mértékben elhülyül,talán tudja értelmezni,mi folyik egy ideje a világban.A hagyományos gondolkodásmód már nem segít.


Találóbban nem is lehetett volna megfogalmazni a szomorú valóságot...
Idézet
 
 
#5 kornel 2021-08-05 21:23
Érdekes kis történet.Ha az ember kellő mértékben elhülyül,talán tudja értelmezni,mi folyik egy ideje a világban.A hagyományos gondolkodásmód már nem segít.
Idézet
 
 
#4 nsz 2021-08-05 15:11
Dexter laboratóriuma.
Idézet
 
 
#3 Torzonborz 2021-08-05 14:55
Ez a korona sztori egyre szánalmasabb...
De azért nyaralni hadd menjen a nép. Azért legyen elsőajtózás a buszokon. És még folytathatnám...
Idézet
 
 
#2 Eugen 2021-08-05 11:10
Tiszta Megadeth, a kérdés csak az, hogy Dexter rúgja ki előbb Núdlit, vagy Núdli Dextert.
Idézet
 
 
#1 Barcs Bence 2021-08-05 10:22
I'm with Pete Parada!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.