Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem Ronnie rúgta ki Viviant, hanem én”

Vivian Campbell, a DIO eredeti gitárosa biztosan nem fog felbukkanni egyetlen tervezett Ronnie James Dio emléklemezen sem, bár attól nem zárkózik el, hogy az akkori zenésztársakkal közösen csináljon valamit. Ugyanakkor azt állította: annak idején nem ő lépett ki a bandából, hanem a tavaly elhunyt énekes tette ki a szűrét. Wendy Dio mindezt másképp látja...

Vivian Campbell a Def Lepparddal és a Thin Lizzyvel esedékes elfoglaltságai miatt kizárta annak lehetőségét, hogy bármilyen Dio tribute-on is felbukkanjon a közeljövőben. „Egyedül az tudna érdekelni, ha az eredeti felállással zenélhetnék: Vinny Appice dobossal, Jimmy Bain basszusgitárossal és Claude Schnell billentyűssel", mondta a gitáros az Inside Heavynek. „Ötletem sincs, ki énekelhetne velünk, de pokolian jó toroknak kellene lennie, hiszen Ronnie a saját generációja legjobbja volt, ez egyértelmű. Túl sokan nem képesek úgy énekelni, mint ő."

„Különös volt, mert Ronnie sokkal idősebb volt nálam", idézte fel a múltat az interjúban Campbell. „Mintha csak az apámmal lettem volna egy bandában... Az én esetemben pedig még inkább, mintha a mostohaapámmal, mert feszült viszonyban voltunk. A zenét leszámítva tulajdonképpen semmi közös nem volt bennünk, ami számára ugyanolyan nyilvánvaló lehetett, mint nekem. De zeneileg remekül működött a dolog. A DIO zenekar első felállása a lehető legjobb volt, az első két lemez pedig elképesztően erősre sikeredett. Aztán valami történt. Sokan a mai napig úgy gondolják, hogy én hagytam ott a DIO-t, és hátat fordítottam a bandának, de ez egyáltalán nem igaz: Ronnie volt az, aki kirúgott engem a Sacred Heart turné felénél. Sosem akartam otthagyni a csapatot, de Ronnie-nak más elképzelései voltak, mint nekem, és utána soha többé nem is beszéltünk egymással. Vagyis jó huszonöt éve találkoztam vele utoljára."

Wendy Dio, az énekes özvegye és menedzsere ugyanakkor azt mondta egy korábbi interjúban: nem a frontember paterolta ki a csapatból a gitárost. „Nem Ronnie rúgta ki Viviant, hanem én. Annyi pénzt akart, mint Ronnie, azt képzelte, ugyanolyan fontos, mint ő, és ez tévedés volt. De nem akarok belemenni ebbe, mert már abszolút nem számít..."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.