Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem feltétlenül szeretném ismételni önmagam, de az egyéniségemet sem akarom elveszíteni”

Ugyan még csak bő egy éve jött ki a legutóbbi Overkill-lemez, a White Devil Armory, a New Jersey-i thrasherek máris belekezdtek a folytatás munkálataiba. Ha minden jól halad, az album jövőre meg is jelenik a zenekar új kiadójánál, a Nuclear Blastnél.

overkill_k2015_06

„Most abban a fázisban vagyunk, amikor mindenki külön ír”, mondta Bobby „Blitz” Ellsworth énekes a Metal Waninak a következő lemez munkálatairól. „Én is kapok riffeket, D.D. is kap énekdallamokat, és hallok új ötleteket Dave Linsktől is. Mindig oda-vissza mennek a témák. A Symphony X-szel közös turnénkon pedig rengeteg időt töltünk majd el a busz hátsó részében egy gitárral meg egy kis felvevőberendezéssel, így fogjuk összerakni a nótákat. Én a magam részéről nagyon szeretek turné közben írni, mert ez a módszer nagyszerű energiával tölti fel a dalokat: bizonyos fokig a felvételekbe is beszivárognak a színpadon történtek, amikor demózol.”

Az új Overkill-album természetesen nem rejt majd bizarr kísérleteket. „Megint nem fogjuk újra feltalálni a kereket. Az Overkill az Overkill, és szerintem pont ebben rejlik a zenekar elveinek a szépsége: hogy teljesen kényelmesen elvagyunk a ténnyel, miszerint ezt a fajta metalt játsszuk. Általában az a legnehezebb, vagy legalábbis én arra gondolok ilyenkor a legtöbbet, hogy találjunk egy megfelelő középutat az önismétlés és a saját stílus keretein belül végzett munka között. Nem feltétlenül szeretném ismételni önmagam, de egyúttal az egyéniségemet sem akarom elveszíteni.”

A zenekar Symphony X-szel közös amerikai turnéja a napokban kezdődött, és a múlt héten jött ki Historikill: 1995-2007 címen az a grandiózus box set, amelybe a '90-es évek néha mostoha sorsú nagylemezei mellé ritka felvételek is kerültek. Tavaszi budapesti bulijukról itt írtunk, a Blitzcel készített akkori interjúnkat pedig itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.