Shock!

május 01.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nem esett kétségbe az új lemez szerényebb amerikai eredményei miatt a Linkin Park

Komoly sikersorozat szakadt meg júniusban: a Linkin Park új lemeze, a The Hunting Party nem került fel a Billboard Top 200 élére, „csak” a harmadik helyre. Mike Shinoda rapper szerint ugyanakkor ez egyáltalán nem tragédia.

0429lp

„Sok ismerősöm megjegyezte, hogy sajnálja, amiért nem lettünk listavezetők”, mondta Shinoda a The Pulse Of Radiónak, amikor arról kérdezték, aggódnak-e az új lemez gyengébb amerikai helyezései miatt. „Én meg erre csak annyit tudok válaszolni, hogy a Billboard-lista csak egy dolog, ahol az élboly elsősorban az első heti eladásokon múlik. Márpedig ez a lemez nem olyan típusú album, ami az első héten olyan nagy példányszámokban megy el, hanem inkább egy kinyilatkoztatás. Olyan anyag, ami azért készült, hogy a színpadon szóljanak a dalai, mi pedig pontosan ezt is tervezzük: színpadra visszük őket.”

Az új album 110 ezer példányban kelt el megjelenése hetében az Egyesült Államokban, ami önmagában nézve nagyon jó eredménynek számít 2014-ben, a legutóbbi Living Things azonban 2012-ben több mint duplaekkora eladással, 223 ezer példánnyal kezdett a Billboard Top 200 élén, vagyis a visszaesés olyan mértékű, amit nem lehet kizárólag a lemezeladások csökkenésével magyarázni. Pláne, hogy a Linkin Park esetében a 2000-es Hybrid Theory, a 21. század egyik legsikeresebb albuma ugyan „csak” a második helyig jutott a maga idejében, azóta viszont a banda mind a négy frissen kiadott stúdiólemeze felkerült a Billboard Top 200 tetejére.

A The Hunting Partyért egyébként azóta sem kezdtek el tolongani a tengerentúlon, az eladások jelenleg valamivel 200 ezer példány felett járnak az Államokban. A többi fontos lemezpiac közül a banda Németországban az élen, Nagy-Britanniában a második helyen kezdett.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.