Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Néha egyszerűen meg kell adni a rajongóknak, amire vágynak”

0805thMint ahogyan azt már sejteni is lehetett, hivatalosan is visszatért a TNT soraiba Tony Harnell énekes, a sztratoszférát ostromló magasak bajnoka. A kultikus norvég dallamos hard rock banda augusztusban vált meg Tony Millstől, aki pont Harnell távozása után került a fedélzetre, és három sorlemezt is készített velük.

„Sok egyeztetés és lelkizés után boldogan jelentem be hivatalosan is, hogy ismét visszatérek a TNT mikrofonja mögé”, áll az énekes nyilatkozatában. „Nagyon büszke vagyok mindarra, amit közösen elértünk az évek során, és azokra a dalokra, amelyeket együtt írtam és rögzítettem más anyától született testvéremmel, Ronni LeTekróval. Néha elérkezik az idő ahhoz, hogy az ember egyszerűen csak megadja a rajongóknak, amire vágynak. 2014-ben lesz a nagysikerű Intuition lemezünk megjelenésének huszonötödik évfordulója, és úgy gondoltuk, nagyszerű lenne ismét beindítani a gépezetet, méghozzá miattatok, srácok! Alig várom, hogy a turnén ismét találkozzunk!”

Harnell utoljára a TNT fennállásának harmincéves jubileumát ünneplő koncerten állt színpadon a bandával tavaly júniusban, Trondheimben, ahol egyébént a banda eredeti énekese, Dag Ingebrigtsen, illetve egy szimfonikus zenekar is tiszteletét tette. A csapattal kiadott utolsó anyaga egy Live In Madrid című DVD volt 2006-ban. Az 51 éves frontember az utóbbi hónapokban többek között a Guns N' Roses gitárosával, Bumblefoottal közösen zenélgetett egy akusztikus projektben, nemrég lemezt is megjelentettek.

A TNT mostani tagságát Tony és Ronni LeTekro gitármágus mellett a szintén régi tag Diesel Dahl dobos, illetve Sid Ringsby basszer alkotja. Noha Harnell egyelőre nem ígérte be konkrétan, de elég sanszosnak tűnik, hogy a zenekar a nagy visszatérő turné programját az említett 1989-es, korát minden tekintetben hosszú évekkel megelőző dallamos metal alapvetés, az Intuition anyagára építi majd.

 

Hozzászólások 

 
#2 Equinox 2013-10-21 09:58
Egy kis javítás: Ronni Le Tekrø a gitáros neve.

Kösz a cikket!
Idézet
 
 
#1 kamikaze 2013-10-21 09:50
,,korát minden tekintetben hosszú évekkel megelőző dallamos metal alapvetés, az Intuition"

Azt hiszem valóban ezt a lemezüket szokták kiemelni, mint etalon(?), de szerintem az előtte megjelent Tell No Tales jobb volt! Legalábbis jóval karcosabb, metalosabb. Anno a Hammer kritika írta az Intuitionról (ha jól emlékszem), hogy olyan, mint egy király álruhában. Nos a Tell nem ,,rejtőzködik", odacsap rendesen 31 percben. Itt robbantja igazán a hangfalakat Harnell hangja (bár lehet, hogy sokakat irritálhat). Elég csak meghallgatni róla az első két számot:
http://www.youtube.com/watch?v=kvrNd57V6Ko
http://www.youtube.com/watch?v=DEAb4XaLK6Y
Élőben: http://www.youtube.com/watch?v=gWuZgSysj74
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.