Shock!

augusztus 10.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nagyjából százötven dalt írtam a pályafutásom során, de ezt tartott a legtovább befejezni”

Wishes címmel új dallal jelentkezett Kim Mitchell, aki hamarosan friss szólóalbumot dob piacra. A The Big Fantasize az első nagylemez lesz a kanadai multihangszeres dalszerzőtől a sorban a 2007-es Ain’t Life Amazing óta.

0702kimmitchell

Az El Mocambo Records gondozásában jelenik meg valamikor az év második felében Kim Mitchell új nagylemeze. A karrierjét a ’70-es évek egyik kanadai hard rock sikerbanda, a Max Webster frontembereként kezdő, majd eredményes szólókarriert is abszolvált zenész tizenhárom éve nem adott ki friss dalokat. Az első single Wishes címmel máris meghallgatható. „Nagyjából százötven dalt írtam a pályafutásom során, de ezt tartott a legtovább befejezni”, mondja Mitchell. „Sok türelem, próbálkozás és hiba kellett hozzá, és mindez éveket vett igénybe. Néha hónapokra elengedtem a dolgot, aztán visszatértem hozzá, majd megint hagytam. Aztán egy csendes reggelen kinéztem az ablakon, és miközben az akusztikus gitáromon játszogattam, hirtelen ott volt a refrén. Nem is gondolkodtam rajta, de mégis ott volt… Néha nem úgy jönnek a dalrészletek, hogy megkeresed őket, hanem ha kivárod, hogy megérkezzenek. Maga az album elkészítése pedig olyan volt, mint a klasszikus régi autó, ami jó ideje ott áll a garázsban, te pedig mindenáron szét akarod kapni, hogy felújítsd, mert tudod, hogy van benne valami különleges, de valahogy soha nem jutsz el idáig…”

Az új anyag a tizenharmadik szólóalbum Mitchell műhelyéből, producere Greg Wells (Keith Urban, Adele, Taylor Swift, Twenty One Pilots) volt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.