Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Náci Amerikáról beszélt Dave Mustaine

Az amerikai elnökválasztási kampány durvulásával párhuzamosan egyre több zenész foglal állást az aktuális politikai kérdésekben. Barack Obama egyik legnagyobb ellendrukkerének, Dave Mustaine-nek ezúttal Szingapúrban sikerült olyanokat mondania, amivel sokaknál kiverte a biztosítékot.

Ismét nem tett lakatot a szájára a Megadeth főnöke, Dave Mustaine, aki természetesen ismét kemény bírálatokat kapott szerencsétlen nyilvános kijelentéseiért. Augusztus 7-én, a Megadeth szingapúri fellépésén Mustaine azt mondta: „Otthon, a hazámban az elnököm éppen be akarja tiltani fegyverviselést, és ehhez rendezte meg az összes aktuális gyilkosságot, ezt a határmenti Fast And Furious ügyet, az aurorai merényleteket és a szikh templomban történteket. Nem tudom, hol fogok élni, ha Amerika továbbra is ezen az úton halad tovább, mert egyre inkább egy náci Amerika képe rajzolódik ki előttem..."

A Fast And Furious néven futó szövetségi akció a fegyvercsempészet felderítését célozta, elsősorban azt, miként kerültek legális amerikai fegyverforgalmazóktól különböző fegyverek a mexikói drogkartellekhez. Az aurorai esettel Mustaine az új Batman film vetítésén elkövetett mészárlásra, a szikh templomban történtekkel pedig egy neonáci aktivista wisconsini vérengzésére utalt.

Miután kijelentései bejárták az amerikai médiát, a Megadeth főnöke természetesen ismét magyarázkodni kényszerült, mondván, hogy ő csak Larry Prattet, az Amerikai Fegyvertartók Egyesületének vezetőjét idézte. „A pillanat hevében, amikor a színpadon álsz és beszélsz, néha nem fogalmazol olyan pontosan, ahogy szeretnél", mondta Dave az összeesküvés-elméletek nagy barátjaként számon tartott amerikai médiaszemélyiségnek, Alex Jonesnak. „Szeretem a hazámat, és csak annyi a lényeg ezzel az egésszel kapcsolatban, hogy a dolgok mélyére kell néznünk, mert megérdemeljük, hogy tudjuk, mi az igazság. Ennyi. Hazafi vagyok. Mindig is ellentmondásos embernek számítottam. Politikai dalszerző vagyok. És amit mondtam, nem azért mondtam, hogy bármely honfitársam érzéseit megsértsem."

 

Hozzászólások 

 
+3 #16 kt 2012-08-17 19:43
úgy.
Idézet
 
 
+7 #15 2012-08-17 19:33
A tehetetlen düh és az intelligencia bizonyos szintje teremti mag a harmadik, láthatatlan, ködös felet, "őket" akik minden mögött állnak és szövögetik a terveiket. Ennyi. Az egyszerű ember hazamegy aztán elveri az asszonyt, mert kék ruha van rajta. Aki ezen túl tud lépni, az majd megtalálja a frusztrációinak villámhárítóját a szomszédon, a kormányon vagy az ellenzéken, esetleg abban a bizonyos láthatatlan titkos harmadik félben aki ármánykodik a világ ellen titokban... Ezzel nem azt mondom, hogy nincsenek számunkra nem látható, irreális anyagi előnyre szert tevő csoportok, béna, rossz politikusok, utálatos szomszédok stb... Ez csak egyfajta levezetése ugyan annak a frusztrációnak ami mindenkiben benne van a fejlett társadalom teljesítménykén yszere miatt.

Egyébként meg olyan nem létezik, hogy "én most nagyon a kapitalisszocli beráljobbalos társadalmon kívül élek és hűde nagyon látom az igazságot" Itt legalább is amíg reggelre egy szaros falat kenyeret megeszel és amíg felelősségre vonják a szomszédot, ha ok nélkül átmegy és beveri az orrod, addig a társadalom része vagy.

El lehet menni egy szem repjeggyel afrika szívébe, oszt lehet kapirgálni. Ott majd nem lesz "társadalom". De amíg itt vagyunk és itt élünk, bizony a részei vagyunk a rendszernek, nem tisztánlátó orákulumok, akik tiszta szívükből szurkolnak a jobb jövőnek.

Természetesen: szerintem
Idézet
 
 
+5 #14 kt 2012-08-17 18:48
Venomádi.
Nade bazze, én ezzel teljesen egyetértek. Komolyan. Magam is eszerint próbálok élni. Azzal nem tudok mit kezdeni, hogy nagyon sokan _minden_ eseménynél valami hátsó szándékot, aljas provokációt, cselt kiáltanak, gyakorlatilag bármire, amire csak lehet; ami alátámaszthatja a saját kis elméleteiket, vélt vagy valós részigazságaika t. Én viszont nem tudok ilyen paranoiában élni, és ez a megkeseredett, üldözési mániával terhelt látásmód is roppant taszító számomra. Most persze nem rólad beszélek, félreértés ne essék, hisz nem is ismerjük egymást, de van szerencsém ehhez a konkrét típushoz bőven, nem kérek belőlük.

Egyébként szerintem Mustaine pontosan azt a politikai erőt képviseli a hülyeségeivel, amely a mai társadalmat ilyenné formálta.
Idézet
 
 
+2 #13 Korbács Endre 2012-08-17 17:58
Idézet - Venomádi:
Ja meg nem vagyok übermencs meg a faszom tudja kicsoda. Ne röhögjél nézz utána --> David Icke


Az übermencs nem neked szólt... Szövegértelmezé s.
Idézet
 
 
+1 #12 Venomádi 2012-08-17 17:50
Ja meg nem vagyok übermencs meg a faszom tudja kicsoda. Ne röhögjél nézz utána --> David Icke
Idézet
 
 
+13 #11 Venomádi 2012-08-17 17:48
Úgy, hogy tudatosan élek, vagy legalábbis még ezzel a fiatalabb fejemmel próbálok, míg egyesek csak azt gondolják, hogy úgy élnek, azt hiszik a kurva nagy amerikában, meg mindenhol próbálják beállítani, hogy szabad vagy.
Láncol a hitel, a lakás, a munkahelyed, az hogy elmész bekapni egy hamburgert te rohadtul nem vagy szabad ember, csupán hamis illúziókat élsz meg. És ebben a felismerésben az a legrosszabb, hogy nincs szavam azok ellen akik részleteket fizetnek vagy bármi szart mert nem feltétlenül tehetnek az adott helyzetről. Gyakorlatilag onnantól fogva, hogy megszülettél erre a bolygóra egy előre kialakított környezet vár, tele gyülőlettel megfelelési kényszerrel, meg egy szép kényelmesen előkészített mókuskerékkel, amit akaratlanul is hajtasz. Ha nem jársz iskolába szar vagy, ha nem dolgozol szar vagy. Erre megy ki a buli. Ez minden egyes embernek a veleszületett örökös hibája lesz ha nem tesz így, mert kiközösítik a társadalomból, mert te megszülettél elvárásokat kell teljesítened egész életedben, és neked erről fogalmad sincs miközben megdöglesz a szalag mellett. A csavar ott van az egészben, hogy magával a hierarchikus felépítéssel nincsen probléma, mert egy kultúrált társadalomban ez mondhatni elvárt, azzal inkább van, hogy ezt bizonyos személyek saját haszonra fordítják, amiken következtében a pénzközpontú világ 200 százalékkal halad előre a szellemi megsemmisülés felé, mert mindenki megőrül a pénzhiánytól vagy attól hogy túl sok van neki. Az emberek nem a saját életüket élik én ennyit mondok, hanem valaki másét. Hiszek benne, hogy 2012 nem feltétlenül a fizikai megsemmisülésrő l szól, hanem egy szellemi felemelkedésről , amely gyakorlatilag világvége ugyan, de csak "ennek" a világnak a vége. Azért születtünk ide, hogy éljünk, boldogok legyünk, anélkül hogy teher lenne a vállunkon. És az hogy valakiben megvan a felismerés ami nekem, az már haladás.
Idézet
 
 
+3 #10 Koltai Máté 2012-08-17 16:58
Venomádi: Neked ettől jobb az életed? Boldogabb ember vagy? Vagy pontosan hogyan befolyásolja az életedet az, hogy te átlátsz a szitán?
Idézet
 
 
+2 #9 kt 2012-08-17 16:46
Venomádi. Mindenki azt hisz, amit akar. Nekem például fogalmam sincs arról, hogyan működik pontosan a világ, egy húgyagyú barom vagyok, neked viszont kezedben a Megoldás, ami örömteli. Gratulálok.
Idézet
 
 
+2 #8 Korbács Endre 2012-08-17 16:38
Idézet:
Jó hát én nem szoktam reklámozni, én nem esküvök össze senkivel, átlátom hogy működik a világ. Hát igen mondjuk a társadalom azon szintjén, amelyiken te működsz, vagy úgymond akik abba a halmazba tartoznak akik a világ összes pénzéért sem lennének összeesküvők annak én idióta vagyok, de ez csak a jelenlegi robot hugyagyú társadalom beállítottsága mivel megtanították nekik pont azok akik ezeket a mocskos dolgokat elkövetik a világ ellen, hogy az ilyeneket bélyegezzék csak idiótának, ugyanis mindig a többségben az erő. Több millió hülyével ugyanis sokkal könnyebb bánni a kormánynak, és befolyásolni azok hétköznapjait, mint mondjuk pár ezer olyannal akik sok disznóságot tudnak, és nem nyelik le a faszságokat azon nyomban ahogy kijöttek a különböző médiák sütőiből, hanem esetleg elkezdenek gondolkodni, mert a jobb világnak ez lenne az egyik alapja. Nem kenyerem itt neked leállni észt osztani, és tematikailag ez az oldal sem erre hivatott, de azért az ilyenekre nem érdemes azonnal rávágni hogy legveszélyesebb idióták. De valószínűleg 1 napig azért tudnék mesélni ha már muszáj lenne, de minek is, aki ezt az életet választotta hát éljen így, majd rájön mindegyik ilyen átlagpolgár, hogy hamis illúziókban élt egész életében.


Hey Mr Übermencs!
Most éppen ez a tematika, az nem baj? :)
Itt most marhára nem Mustaine zenéjéről szól a cikk. Több hónap Randy Blythe bulvár után szerintem belefér...
Idézet
 
 
+1 #7 Venomádi 2012-08-17 16:31
Idézet - kt:
Idézet - Venomádi:
Egyébként abban igaza lehet, hogy ezek belső megrendelésre történtek meg, mint ahogy valószínűleg a Columbine eset is. De ettől még nem náci, csak mert valamit a nácikkal azonosít ami nem biztos hogy az. Alex Jones meg egy nagyon jó színész, akiben én nem bíznék meg.


Aki vevő az összeesküvés-elméletekre, az egy tál borsófőzelékben is szabadkőműves szimbólumot keres és nyugodt lehet mindenki, hogy talál is. Ez is egy hobbi. Csakhogy pont az ilyenekből lesznek a legveszélyesebb idióták.


Jó hát én nem szoktam reklámozni, én nem esküvök össze senkivel, átlátom hogy működik a világ. Hát igen mondjuk a társadalom azon szintjén, amelyiken te működsz, vagy úgymond akik abba a halmazba tartoznak akik a világ összes pénzéért sem lennének összeesküvők annak én idióta vagyok, de ez csak a jelenlegi robot hugyagyú társadalom beállítottsága mivel megtanították nekik pont azok akik ezeket a mocskos dolgokat elkövetik a világ ellen, hogy az ilyeneket bélyegezzék csak idiótának, ugyanis mindig a többségben az erő. Több millió hülyével ugyanis sokkal könnyebb bánni a kormánynak, és befolyásolni azok hétköznapjait, mint mondjuk pár ezer olyannal akik sok disznóságot tudnak, és nem nyelik le a faszságokat azon nyomban ahogy kijöttek a különböző médiák sütőiből, hanem esetleg elkezdenek gondolkodni, mert a jobb világnak ez lenne az egyik alapja. Nem kenyerem itt neked leállni észt osztani, és tematikailag ez az oldal sem erre hivatott, de azért az ilyenekre nem érdemes azonnal rávágni hogy legveszélyesebb idióták. De valószínűleg 1 napig azért tudnék mesélni ha már muszáj lenne, de minek is, aki ezt az életet választotta hát éljen így, majd rájön mindegyik ilyen átlagpolgár, hogy hamis illúziókban élt egész életében.
Idézet
 
 
+2 #6 kt 2012-08-17 16:10
Nem úgy, mint Dave Mustaine.
Idézet
 
 
+4 #5 Korbács Endre 2012-08-17 16:07
Egy kérdés: még van olyan, hogy összeesküvés-elmélet? Már régóta nyílt titkok ezek, csak az ostoba ember nem lát előrébb az orránál, hogy mi folyik itt Gyöngyösön...
Idézet
 
 
+4 #4 kt 2012-08-17 15:15
Idézet - Venomádi:
Egyébként abban igaza lehet, hogy ezek belső megrendelésre történtek meg, mint ahogy valószínűleg a Columbine eset is. De ettől még nem náci, csak mert valamit a nácikkal azonosít ami nem biztos hogy az. Alex Jones meg egy nagyon jó színész, akiben én nem bíznék meg.


Aki vevő az összeesküvés-elméletekre, az egy tál borsófőzelékben is szabadkőműves szimbólumot keres és nyugodt lehet mindenki, hogy talál is. Ez is egy hobbi. Csakhogy pont az ilyenekből lesznek a legveszélyesebb idióták.
Idézet
 
 
-3 #3 L 2012-08-17 15:11
Ez mekkora fasz.
Idézet
 
 
+9 #2 matheusthemaggot 2012-08-17 15:10
És amúgy ki a f*szt érdekel Dave Mustaine politikai nézete? Nem hiszem, hogy azért járnak az emberek a koncertjeire, mert a szónoklatát szeretnék hallgatni.. Fúj!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.