Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mötley Crüe: súlyos, szélsőséges, non-kommersz

Súlyos, durva lemezben gondolkodik a Mötley Crüe – árulta el egy friss interjúban Nikki Sixx. A zenekar tele van új ötletekkel, de kész dalokkal egyelőre nem rendelkeznek, így egyelőre tippelni sem lehet azt illetően, mikor jelenhet meg ez a bizonyos kompromisszumoktól mentes anyag...

„Tonnányi riffem és ötletem van, akárcsak Tommynak", mondta a Mötley Crüe főnöke egy Los Angeles-i rockrádiónak. „Lassan megpróbálunk összeverődni egy helyiségben, és megvitatni ezeket, aztán majd eldől, mi sül ki belőlük... Mivel ma már nem függ a rádióktól vagy bármi mástól, hogy adsz-e el lemezeket vagy sem, szerintem kizárólag azzal kell foglalkoznunk, hogy nekünk mi tetszik. Ami személy szerint engem illet, egy szélsőségesen súlyos, egyáltalán nem kommersz lemezt szeretnék csinálni. Valami olyasmit, mint ami annak idején a Shout At The Devil volt."

Nikkinek persze előbb még meg kell győznie legjobb cimboráját arról, hogy van értelme teljes albumokat készíteni, Tommy Lee ugyanis az utóbbi hetekben-hónapokban ahol csak lehet, elmondta: elvesztette az érdeklődését a nagylemez mint formátum iránt. „Sokkal inkább EP-kben gondolkodom, kicsi művekben", magyarázta a Mötley Crüe dobosa. „Az igazat megvallva kibaszott nagy baromság egy éven keresztül rabszolgaként gürizni a stúdióban, miközben a közönség mindössze egyetlen nótát akar. A teljes nagylemezek ma már semmilyen szinten sem jelentenek sokat. A szólódolgaim és a Mötley Crüe kapcsán egyaránt ez a véleményem, de ez természetesen nem azt jelenti, hogy a zenekarom mindenképpen egyetért majd velem a kérdésben. De őszintén: miért ne csinálnánk egy négyszámos EP-t igazi bombadalokkal? Annak meglenne a hatása! Ha a listákat, statisztikákat nézed, egyértelműen lejön belőlük, hogy az emberek már nem vásárolnak albumokat, inkább a single-k futnak. Nem kell atomtudósnak lenni ahhoz, hogy lássuk ezt... Nikkinek említettem a dolgot, ismeri az álláspontomat, de döntést még nem hoztunk. Természetesen ha a Mötley mondjuk a The Dirt mozifilmhez készítene egy zenealbumot, akkor lenne értelme egy teljes anyagnak, de az ilyen kivételektől eltekintve csak azért csinálni nagylemezt, hogy nagylemezt csináljunk... Mondom, én inkább négy nótánként adnám ki a dolgainkat, és persze gyakrabban, mondjuk évente kétszer. Ez amolyan igazi nyerő pozíció lenne. A nagy, minden ízében kidolgozott albumok ideje lejárt."

A Mötley utolsó lemeze, a 2008-as Saints Of Los Angeles kritikai és kereskedelmi szempontból egyaránt nagy siker volt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.