Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mötley Crüe: naná, hogy szex, mi más?

Július 17-én új Mötley Crüe single jelenik meg Sex címmel. A dal egyelőre egy szál magában áll, és elsősorban a zenekar július 20-án kezdődő, a KISS társaságában lebonyolítandó észak-amerikai turnéjának népszerűsítésére hivatott.

„Egészen olyan, mintha csak az első lemezünkről maradt volna le annak idején”, magyarázta a nótáról még korábban Nikki Sixx egy interjúban. „És pontosan ez is volt vele a célunk. Az utóbbi évben végig nagyon egyszerű riffeket írtam, és arra koncentráltam, hogyan lehetne ezeket még jobban Vince stílusához igazítani. Aztán bementünk a stúdióba Tommyval és Mickkel, és a dolog egyszerűen csak életre kelt.”

A Sexet a zenekar Tommy Lee dobos kaliforniai stúdiójában rögzítette, rádiós premierje július 13-án lesz, hivatalosan pedig július 17-étől, a KISS-szel közös amerikai turné kezdete előtt három nappal lehet majd először megvásárolni. További új dalokról egyelőre nem szól a fáma, de legalább egy Mötley lemez még biztosan készül a jövőben. „Tonnányi riffem és ötletem van, akárcsak Tommynak", mondta tavaly nyáron Nikki. „Mivel ma már nem függ a rádióktól vagy bármi mástól, hogy adsz-e el lemezeket vagy sem, szerintem kizárólag azzal kell foglalkoznunk, hogy nekünk mi tetszik. Ami személy szerint engem illet, egy szélsőségesen súlyos, egyáltalán nem kommersz lemezt szeretnék csinálni. Valami olyasmit, mint ami annak idején a Shout At The Devil volt."

Sixx-szel szemben ugyanakkor a fanfotó-gyűlölő Tommy Lee sokkal inkább az EP-ket favorizálná a nagylemez-formátum helyett. „Az igazat megvallva kibaszott nagy baromság egy éven keresztül rabszolgaként gürizni a stúdióban, miközben a közönség mindössze egyetlen nótát akar”, magyarázta nemrég a dobos. „A teljes nagylemezek ma már semmilyen szinten sem jelentenek sokat. A szólódolgaim és a Mötley Crüe kapcsán egyaránt ez a véleményem, de ez természetesen nem azt jelenti, hogy a zenekarom mindenképpen egyetért majd velem a kérdésben. De őszintén: miért ne csinálnánk egy négyszámos EP-t igazi bombadalokkal? Annak meglenne a hatása! Ha a listákat, statisztikákat nézed, egyértelműen lejön belőlük, hogy az emberek már nem vásárolnak albumokat, inkább a single-k futnak. Nem kell atomtudósnak lenni ahhoz, hogy lássuk ezt... Nikkinek említettem a dolgot, ismeri az álláspontomat, de döntést még nem hoztunk. Természetesen ha a Mötley mondjuk a The Dirt mozifilmhez készítene egy zenealbumot, akkor lenne értelme egy teljes anyagnak, de az ilyen kivételektől eltekintve csak azért csinálni nagylemezt, hogy nagylemezt csináljunk... Mondom, én inkább négy nótánként adnám ki a dolgainkat, és persze gyakrabban, mondjuk évente kétszer. Ez amolyan igazi nyerő pozíció lenne. A nagy, minden ízében kidolgozott albumok ideje lejárt."

A Mötley utolsó lemeze, a 2008-as Saints Of Los Angeles kritikai és kereskedelmi szempontból egyaránt nagy siker volt, az azóta lebonyolított nyári turnékon pedig egészen horribilis összegeket kasszírozott a zenekar. Ebből a szempontból bizonyára a KISS-szel közös körút sem jelent majd csalódást...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.